Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Tρεις αλήθειες που ίσως δεν γνωρίζουμε για την σοκολάτα

Tρεις αλήθειες που ίσως δεν γνωρίζουμε για την σοκολάτα

Εσείς ξέρατε, ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική, αλλά όχι και την σοκολάτα; Ή ότι η σοκολάτα παραλίγο να σκοτώσει τον Γουίνστον Τσώρτσιλ; Και πως η καλτ σκηνή στο ντους από την ταινία «Ψυχώ» του Χίτσκοκ, ήταν… σοκολατένια;

Ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική, αλλά όχι και την σοκολάτα
Κι όμως, μπορούσε: Το 1494, ενώ προετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Ευρώπη, οι ιθαγενείς πληθυσμοί της Αμερικής του προσέφεραν κόκκους κακάο. Για εκείνους ήταν το ίδιο πολύτιμοι με τον χρυσό, αφού τους χρησιμοποιούσαν ως νόμισμα. Για λόγους ευγένειας, ο Χριστόφορος Κολόμβος πήρε τους κόκκους, αλλά μόλις οι ντόπιοι γύρισαν τις πλάτες τους, τους έριξε στην θάλασσα, γιατί νόμιζε ότι επρόκειτο για περιττώματα αιγών. Έπρεπε λοιπόν να περιμένουμε τον ΙσπανόHernánCortésνα φέρει την σοκολάτα στην Ευρώπη το 1528.
Η σοκολάτα παραλίγο να σκοτώσει τον Γουίνστον Τσώρτσιλ, ο οποίος την λάτρευε
Κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ναζί είχαν φανταστεί να του σερβίρουν σοκολάτα για να τον δολοφονήσουν. Ο Τσώρτσιλ ήταν πολύ λαίμαργος, έτσι οι Ναζί σκέφτηκαν ότι θα ήταν εύκολο. Είχαν δημιουργήσει λοιπόν μια ράβδο σοκολάτας γεμάτη με εκρηκτικά και θα είχε ανατιναχτεί όταν ο Τσώρτσιλ έσπασε ένα τετράγωνο σοκολάτας με ένα μεταλλικό πώμα στο εσωτερικό. Ευτυχώς, ο μηχανισμός δεν λειτούργησε.
Η καλτ σκηνή στο ντους από την ταινία «Ψυχώ» του Χίτσκοκ, ήταν… σοκολατένια
Την στιγμή που η όμορφη ξανθιά, Τζάνετ Λη, δολοφονείται με μαχαίρια υπό τον ήχο μιας φρικτής μουσικής, αίμα ρέει στο ντους … αλλά για να φαίνεται πιο αληθινό, ο Χίτσκοκ χρησιμοποίησε υγρή σοκολάτα. Η ταινία ήταν ασπρόμαυρη, επομένως δεν υπήρχε πρόβλημα χρώματος. Ο σκηνοθέτης πίστευε ότι η σοκολάτα ήταν πιο ρεαλιστική από την κέτσαπ ή το ψεύτικο αίμα. Όσο για τους θορύβους των μαχαιριών που μπήγονταν στο θύμα, αυτοί προέρχονταν από χτυπήματα σε ένα καρπούζι.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024