Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ferrari FXX K Evo: H εξέλιξη της υπερβολής

Ferrari FXX K Evo: H εξέλιξη της υπερβολής

Αν και με ισχύ 1.050 ίππων και τον «τίτλο» της αγωνιστικής εκδοχής της κορυφαίας Ferrari, LaFerrari, θα πίστευε κανείς ότι η FXX K δεν θα χρειαζόταν κάτι παραπάνω, το Maranello έχει μάλλον αντίθετη άποψη προετοιμάζοντας μια έκδοση Evo.

H Ferrari FXX Κ παρουσιάστηκε πριν από περίπου τρία χρόνια αποτελώντας μια από τις αγωνιστικού περιεχομένου ευχάριστες και ακριβοθώρητες υπερβολές που συνηθίζει το Maranello, οι οποίες συγκεντρώνουν ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ιταλική φίρμα, που δύσκολα θα πιστέψει κανείς ότι συνυπάρχουν σε ένα τετράτροχο.

Συνοπτικά, υπενθυμίζεται ότι η αγωνιστική FXX K η οποία αποτελεί τη δεύτερη «FΧΧ» πρόταση της Ferrari μετά την αντίστοιχη έκδοση της Enzo, και έχει ως αφετηρία την LaFerrari φιλοξενεί στα «σπλάχνα της» ένα υβριδικό σύνολο, το οποίο συνδυάζει έναν V12 κινητήρα βενζίνης με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που της εξασφαλίζουν ισχύ 1.050 ίππων.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου δεν ξεπερνά τα 1.165 κιλά με ό,τι αυτό συνεπάγεται συναρτήσει των παραπάνω μεγεθών.

Σε κάθε περίπτωση η Ferrari φαίνεται να θεώρησε ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις ετοιμάζοντας την έκδοση Evoluzione η οποία αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις επιδόσεις της FXX K.

Δεδομένη για τη νέα έκδοση η οποία θα παρουσιαστεί στην πίστα του Mugello, θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση της ισχύος η οποία θα συνοδευτεί από μια σειρά αεροδυναμικές βελτιώσεις καθώς και μια σειρά άλλων τροποποιήσεων οι οποίες θα κληθούν να στοιχειοθετήσουν τόσο αισθητικά όσο και επί της ουσίας την ακόμα πιο σκληροπυρηνική υπόστασή της η οποία ήδη πριν την παρουσίασή της, της έχει εξασφαλίσει τον τίτλο της πιο «εξωφρενικής» πρότασης που έχει κατασκευάσει ποτέ το Maranello.

Αντίστοιχη των συστάσεων αναμένεται να είναι και η τιμή της Evo η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία κατέβαλαν οι 40 ιδιοκτήτες της ανά τον κόσμο.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024