Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοψία του in.gr στα υπόγεια του «Έλενα Βενιζέλου» [Εικόνες]

Αυτοψία του in.gr στα υπόγεια του «Έλενα Βενιζέλου» [Εικόνες]

Η άθλια κατάσταση που επικρατεί στους βοηθητικούς χώρους ενός μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας, του μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου» στο οποίο φέρεται να εντοπίστηκε το βακτήριο της χολέρας αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το in.gr.

Η άθλια κατάσταση που επικρατεί στους βοηθητικούς χώρους ενός μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας, του μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου» στο οποίο φέρεται να εντοπίστηκε το βακτήριο της χολέρας αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το in.gr.

Όπως φαίνεται, οι συνθήκες που συναντά κανείς παραπέμπουν σε άλλες εποχές, ενώ είναι ξεκάθαρο πως οι συγκεκριμένοι χώροι έχουν να συντηρηθούν πολλά χρόνια, ενώ ορισμένοι θα έπρεπε να έχουν κριθεί ακατάλληλοι προς χρήση εδώ και καιρό.

Το περιστατικό ανέδειξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία η οποία κατήγγειλε το θέμα, δημιουργώντας ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στους νοσηλευόμενους.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, η Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου ζήτησε καλλιέργεια δείγματος του νερού που τρέχει από την αποθήκη τροφίμων και στα πρώτα δείγματα ανιχνεύτηκε το λοιμώδες βακτήριο.

Μάλιστα, το σωματείο εργαζομένων του «Έλενα Βενιζέλου» – σύμφωνα πάντα με την Ομοσπονδία – διαμαρτύρεται επί έξι μήνες ζητώντας την άμεση αποακατάσταση του προβλήματος, καθώς στο υπόγειο τρέχουν νερά γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους δημόσιας υγείας.

Επιπλέον, και όπως επισημαίνεται στη σχετική καταγγελία, «η χολέρα είναι μία βακτηριακή νόσος που μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω του μολυσμένου νερού και των κοπράνων…Η νόσος συναντάται σε χώρους κακής υγιεινής».

Από την πλευρά του το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει πως δεν τεκμηριώνεται η παρουσία δονάκιου χολέρας στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου».

«Με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ» αναφέρει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης, σχολίασε το συγκεκριμένο θέμα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ειρωνεύοντας τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο.

«Χολέρα, πανούκλα, σφαή και τραμουντάνα σ’ έχει πιάσει Γιαννακο που χάνεις τη πλειοψηφια. Ψάξε στους υπονόμους κάτω Απ το βοθροκαναλο του Φαλήρου να δεις μικρόβια και σαπροφυτα που θα βρεις… λοιμωξιολόγε της παπαρολογιας…» έγραψε ο κ. Πολάκης.

«Αντί ο κ. Πολάκης να τα βάζει με αυτούς που αποκαλύπτουν τα προβλήματα ας τα βάλει με τα ίδια τα προβλήματα, χωρίς ειρωνίες & μαντινάδες» απάντησε στον υπουργό ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

in.gr

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024