Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μείωση στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο -Στο +3,7% το εννεάμηνο

Μείωση στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο -Στο +3,7% το εννεάμηνο

Έχοντας να «ανταγωνιστεί» το διαχρονικό μηνιαίο ρεκόρ πωλήσεων του 2016, ο φετινός Σεπτέμβριος γίνεται ο δεύτερος μήνας, σε ετήσια βάση, κατά τον οποίο μειώθηκαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Αρνητικό ήταν το πρόσημο για τις ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή επικράτεια τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, καθώς κατά τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις αυτοκινήτων κατέγραψαν πτώση 2% σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ACEA (Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου), αθροίζοντας σε 1.427.105 μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση η οποία είναι η δεύτερη που καταγράφεται σε ετήσια βάση, θα μπορούσε να θεωρηθεί αμελητέα μιας και το Σεπτέμβριο του 2016 είχαν καταγραφεί 1.455.180 μονάδες, μέγεθος το οποίο αποτελεί διαχρονικό μηνιαίο ρεκόρ για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις των παραδοσιακά μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών αυτοκινήτου τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, αύξηση καταγράφηκε στην ισπανική και την ιταλική αγορά αυτοκινήτου όπου οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 8,1% και 4,6% αντίστοιχα, ενώ με οριακά θετικό πρόσημο (1,1%) εμφανίζει και η γαλλική αγορά.

Στον αντίποδα βρέθηκαν η γερμανική αγορά αυτοκινήτου η οποία τον μήνα Σεπτέμβριο κατέγραψε μείωση 3,3% και κυρίως η βρετανική, όπου με φόντο το Brexit, οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων κατέγραψαν μείωση 9,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου για το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, το πρόσημο είναι θετικό με την ζήτηση να έχει αυξηθεί κατά 3,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016 και τις συνολικές πωλήσεις να αθροίζουν σε 11,7 εκ. μονάδες.

Συνολικά θετική για το συγκεκριμένο διάστημα είναι και η πορεία του “club των ισχυρών” με την ιταλική αγορά να καταγράφει αύξηση πωλήσεων 9%, την ισπανική 6,7%, τη γαλλική 3,9% και τη γερμανική 2,2% για το εννιάμηνο.

Μοναδική εξαίρεση στην ανοδική πορεία των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών αγορών αυτοκινήτου αποτελεί η βρετανική όπου οι επιπτώσεις του Brexit στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών μεταφράστηκεμ σε ό,τι αφορά την αγορά αυτοκινήτου σε μείωση που διαμορφώνεται στο 13,8% για τους πρώτους εννέα μήνες του 2017.

auto.in.gr

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024