Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού - Διατροφής

Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής

Είναι γνωστό πως η διατροφή διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην προστασία της υγείας και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σχετική επιδείνωση των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων. Το συγκεκριμένο φαινόμενο επιφέρει ως αποτέλεσμα την έξαρση των κρουσμάτων διαφόρων χρόνιων διατροφοεξαρτώμενων εκφυλιστικών νοσημάτων.

Είναι γνωστό πωςη διατροφή διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην προστασία της υγείαςκαι δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σχετική επιδείνωση των διατροφικών συνηθειών των Ελλήνων. Το συγκεκριμένο φαινόμενο επιφέρει ως αποτέλεσμα την έξαρση των κρουσμάτων διαφόρων χρόνιων διατροφοεξαρτώμενων εκφυλιστικών νοσημάτων.

ΗΔευτέρα 16 Οκτωβρίουείναι μία ξεχωριστή ημέρα καθώς εορτάζεται ηΠαγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού – Διατροφής.
Η ημέρα αντιπροσωπεύει την επέτειο ίδρυσης τουΟργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων (FAO) τουΠαγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), ακριβώς που πριν από 72 χρόνια (16/10/1945). Μπορεί να θεωρηθεί ως«γενέθλια» ημέρα της επιστήμης της Διαιτολογίας, μιας που μας προσκαλεί να προβληματιστούμε ουσιαστικά σχετικά με την ποιότητα της διατροφής μας.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, η Επιστημονική Ομάδα Λόγω Διατροφής και η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρείαπιστές στο ετήσιο ραντεβού τους εδώ και 11 χρόνια, διοργανώνουν ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση, με κεντρικό σύνθημα:«Βελτιώνω τη διατροφή μου… Θωρακίζω τον οργανισμό μου!», στον πεζόδρομο της οδού Δραγάτσηπλησίον του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Στο παλίσιο της εκδήλωσης θα υπάρχει επιστημονική ενημέρωση, υπολογισμός του ατομικού Δείκτη Μάζας Σώματος, Λιπομέτρηση, διανομή ενημερωτικών διατροφικών εκδόσεων και προϊοντικών δειγμάτων – εντύπων.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, Γιώργος Γαβρίλης, και εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά, ενώ θα μιλήσουν o διατροφολόγος Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης, η Έλλη Σπυροπούλου, δημοσιογράφος/πρόεδρος της ΑΜΚΕ «ΜΑΧΗ για τα αυτοάνοσα νοσήματα» και η παρουσιάστρια Έλλη Παπαγγελή.

health.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024