Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Ιταλία το «πλοίο των παιδιών» με 606 πρόσφυγες

Στην Ιταλία το «πλοίο των παιδιών» με 606 πρόσφυγες

Στο λιμάνι του Παλέρμο της Σικελίας έφτασε την Παρασκευή,  το πλοίο Aquarius, με 606 μετανάστες και πρόσφυγες, εκ των οποίων 241 είναι ανήλικα παιδιά. Όπως έγινε γνωστό από τις ιταλικές αρχές οι περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες προέρχονται από την Συρία, την Αίγυπτο, την Ερυθραία, την Αιθιοπία, το Καμερούν, την Αλγερία και την Σενεγάλη.

Στο λιμάνι του Παλέρμο της Σικελίας έφτασε την Παρασκευή, το πλοίο Aquarius, με 606 μετανάστες και πρόσφυγες, εκ των οποίων 241 είναι ανήλικα παιδιά.

Όπως έγινε γνωστό από τις ιταλικές αρχές οι περισσότεροι μετανάστες και πρόσφυγες προέρχονται από την Συρία, την Αίγυπτο, την Ερυθραία, την Αιθιοπία, το Καμερούν, την Αλγερία και την Σενεγάλη.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν το πλοίο ως «το πλοίο των παιδιών». Στο Aquarius της μη κυβερνητικής οργάνωσης Sos mediterranee, επέβαιναν και 11 έγκυες γυναίκες.

Πολλοί μετανάστες παρουσιάζουν συμπτώματα υποσιτισμού, ενώ δεκάδες νέες γυναίκες από την υποσαχάρια Αφρική είπαν στους γιατρούς και στους εθελοντές που τις υποδέχθηκαν στην Κάτω Ιταλία ότι υπέστησαν επανειλημμένα σεξουαλικές κακοποιήσεις και ότι παρέμειναν έγκλειστες σε φυλακές, πριν αρχίσει ο διάπλους της Μεσογείου.

in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024