Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θέμα ταμπού παραμένουν οι πλαστικές επεμβάσεις στην Ελλάδα

Θέμα ταμπού παραμένουν οι πλαστικές επεμβάσεις στην Ελλάδα

Κάτω από άκρα μυστικότητα συνεχίζουν να επισκέπτονται τα ιατρεία πλαστικών χειρουργών άνδρες και γυναίκες, αφού δεν παραδέχονται ποτέ ότι έχουν «πειράξει» κάτι στο πρόσωπό τους ή στο σώμα τους ενώ συχνά δεν το λένε ούτε στον σύντροφό τους.

Κάτω από άκρα μυστικότητα συνεχίζουν να επισκέπτονται τα ιατρεία πλαστικών χειρουργών άνδρες και γυναίκες, αφού δεν παραδέχονται ποτέ ότι έχουν «πειράξει» κάτι στο πρόσωπό τους ή στο σώμα τους ενώ συχνά δεν το λένε ούτε στον σύντροφό τους.

Και δεν μιλάμε μόνο για διάσημους καλλιτέχνες του σινεμά και της μουσικής, που δεν θέλουν να γίνουν βορά των παπαράτσι, αλλά και για τους ανθρώπους «της διπλανής πόρτας». Στην αυγή του 2018 οι πλαστικές επεμβάσεις μάλλον παραμένουν ταμπού στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες.

«Συνήθως οι περισσότερες γυναίκες ζητούν φυσικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να μην φαίνεται ότι κάποιος έχει παρέμβει στα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Το 60-70% των γυναικών δεν δηλώνει για κανέναν λόγο ότι πέρασε από την πόρτα του πλαστικού χειρουργού. Το αντίστοιχο ποσοστό αυξάνεται όσων αφορά στους άντρες σε 70-80%. Παρόμοια ποσοστά παρατηρούνται και για τις παρεμβάσεις στο υπόλοιπο σώμα», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS.

Η αλήθεια είναι ότι στις παρέες η συζήτηση γύρω από το ποια λιγότερο ή περισσότερο διάσημη έχει κάνει μπότοξ ή λίφτινγκ ή ακόμη και λιποπλαστική είναι ιδιαίτερα προσφιλής. Και, μάλιστα, όποια είναι εμφανές ότι έχει κάνει κάτι και δεν το ομολογεί, γίνεται αντικείμενο κοινωνικού σχολιασμού. Όταν, δε, πρόκειται για άνδρες, εξακολουθεί να υπάρχει κόσμος που θεωρεί ότι η αρρενωπότητα δεν πρέπει να συμβαδίζει με μεσοθεραπείες, λίφτινγκ, απαλλαγή από το «σωσίβιο» και άλλα ηχηρά παρόμοια.

«Οι λόγοι για τους οποίους μία γυναίκα ή ένας άντρας κάνουν πλαστική χειρουργική, διαφέρουν. Άλλοι κάνουν επειδή το επιβάλλει η δουλειά τους, επειδή έρχονται σε επαφή με κόσμο και αισθάνονται την πίεση από νεότερους συναδέλφους, που εποφθαλμιούν τη δική τους θέση. Άλλοι το κάνουν, γιατί θεωρούν ότι είναι «μόδα». Επιπλέον οι γυναίκες κάνουν πλαστική για να ικανοποιήσουν και τη φιλαρέσκειά τους. Η μεγαλύτερη κατηγορία, όμως, είναι οι γυναίκες και οι άντρες εκείνοι, που η εικόνα που βλέπουν στον καθρέφτη δεν συμβαδίζει με το πόσο νέοι αισθάνονται. Κι αυτό θέλουν να το αλλάξουν. Και είναι απόλυτα σεβαστό», εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης.

Και προσθέτει ότι «από όλους αυτούς που κάνουν πλαστική χειρουργική, υπάρχουν δύο κατηγορίες. Αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα να μιλήσουν ανοιχτά για αυτά που έχουν κάνει και οι περισσότεροι που δεν θέλουν να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν, για το πώς διαχειρίζονται την εικόνα τους. Η προσωπική μου άποψη είναι πως είναι δικαίωμα του κάθε άντρα και της κάθε γυναίκας να μην ανακοινώνουν την επέμβαση που έχουν κάνει. Αυτός είναι ο λόγος που προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώ να δίνω φυσικά αποτελέσματα. Αλλά παρατηρώ ότι, όσο περνούν τα χρόνια, είναι όλο και λιγότερο ταμπού ότι κάποια έχει επισκεφτεί τον πλαστικό χειρουργό για να βελτιώσει την εικόνα της. Είναι ένα «προσωπικό δεδομένο» που, παρόλο που όλοι μας μπορούμε να εκφέρουμε την άποψή μας για το αν κάποιος έχει κάνει πλαστική χειρουργική, μόνο αυτός ή αυτή έχει το δικαίωμα να το ανακοινώσει. Η ουσία είναι ότι φτιάχνουμε την εξωτερική μας εμφάνιση, για να βελτιωθεί και η ψυχολογία μας».

health.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024