Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποια εμπόδια συναντούν όσοι έχουν επιχείρηση

Ποια εμπόδια συναντούν όσοι έχουν επιχείρηση

Για έκτο στη σειρά τρίμηνο τα στελέχη του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ (ΣΕΣΜΑ) εμφανίζονται θετικά για την πορεία της ελληνικής οικονομίας σε ένα έτος. Ωστόσο το θετικό κλίμα δεν λύνει τα χέρια εκείνων που έχουν επιχειρήσεις.

Για έκτο στη σειρά τρίμηνο τα στελέχη του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ (ΣΕΣΜΑ) εμφανίζονται θετικά για την πορεία της ελληνικής οικονομίας σε ένα έτος. Οι μεταβολές των προσδοκιών συνδέονται στενά με τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και βεβαίως με τις εξελίξεις των εθνικολογιστικών μεγεθών.

Ειδικότερα, ο «Δείκτης Εμπιστοσύνης Συμβούλων Μάνατζμεντ» (Greek Management Consultants Confidence Index, GMCCI), ο οποίος προκύπτει ως ο μέσος όρος των δεικτών GMCCI-Οικονομική Συγκυρία και GMCCI-Παραγωγικοί Συντελεστές, αυξήθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου 2017 στο 14,2% από 6,4% που ήταν στο τέλος του προηγουμένου τριμήνου.

Προσκόμματα στην επιχειρηματική δράση

Τα τρία κυριότερα προσκόμματα στην επιχειρηματική δράση είναι η έλλειψη σταθερότητας του φορολογικού συστήματος, η υψηλή φορολογία και η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

Σκορ υψηλότερο του 4, σε κλίμακα 1-5, είχαν επίσης η πρόσβαση στη χρηματοδότηση, η ασυνέχεια στη λειτουργία του κράτους, η παραγωγικότητα του δημόσιου τομέα και το σύστημα απονομής δικαιοσύνης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024