Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα στη Βουλή για το «πολιτικό χρώμα» της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Κόντρα στη Βουλή για το «πολιτικό χρώμα» της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Οι δύο βουλευτές είχαν αντιπαράθεση για το πολιτικό χρώμα της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του τραγικού γεγονότος.

Στη Βουλή μεταφέρθηκε το βράδυ της Πέμπτης η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα να αναφέρει πως «τo χέρι αυτών των άνανδρων είναι προφανές ότι δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη, αλλά είναι από την καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου, που συνεχώς ξεπέφτει και χάνει σε αξία και αρχές και αυτά τα φαινόμενα πρέπει να στιγματίζονται, να στηλιτεύονται και να οδηγούν σε ενδυνάμωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι σε όσους υπονομεύουν κάθε έννοια κοινοβουλευτισμού και δημοκρατίας».

«Η λαϊκή κυριαρχία πραγματικά με τέτοιου είδους πράξεις, άνανδρες, φτωχαίνει και είναι εδώ σε αυτήν την αίθουσα που αντί να δίνουμε το παράδειγμα μιας αντιπαράθεσης με βάση επιχειρήματα, δυστυχώς καθημερινά ακούμε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής να φτωχαίνει κυριολεκτικά, να συρρικνώνεται ο κοινοβουλευτικός λόγος και να αντικαθίσταται από ύβρεις από καθημερινά επεισόδιά μιας συμπεριφοράς η οποία δεν έχει να κάνει με τις παραδόσεις του κοινοβουλευτισμού» συμπλήρωσε ο Τζαβάρας, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον θάνατο του δικηγόρου.

Ωστόσο, έντονη ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος τόνισε πως δεν θα έπρεπε να βιαστούν οι βουλευτές να δώσουν πολιτικό χρώμα στην πράξη αυτή.

«Είναι μια δολοφονία, δεν έχουμε καμία ανακοίνωση επίσημη από τις αρχές, κανένα επίσημο ανακοινωθέν, δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί. Αν ο δολοφονηθείς ήταν μέλος της ΝΔ, συλλυπούμεθα την ΝΔ, αλλά ως εκεί. Ας περιμένουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, ας μην δώσουμε κανένα πολιτικό χρώμα» πρόσθεσε ο κ. Ξυδάκης.

in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024