Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ήπιους τόνους το debate των υποψηφίων της Κεντροαριστεράς

Σε ήπιους τόνους το debate των υποψηφίων της Κεντροαριστεράς

Σε πολιτισμένο κλίμα, με την συζήτηση να κινείται σε ήπιους τόνους χωρίς να λείπουν οι αιχμές κυρίως από την πλευρά του Σταύρου Θεοδωράκη κατά της Φώφης Γεννηματά, διεξήχθη η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στους 5 υποψηφίους για την ηγεσία της κεντροαριστεράς. Κοινή εκτίμηση των συμμετεχόντων είναι ότι «κανένας δεν βγήκε χαμένος από την παρουσία του», καθώς ο διάλογος ανέδειξε εκτός των άλλων την θέληση των υποψηφίων να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση του χώρου του κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

Σε πολιτισμένο κλίμα, με την συζήτηση να κινείται σε ήπιους τόνους χωρίς να λείπουν οι αιχμές κυρίως από την πλευρά του Σταύρου Θεοδωράκη κατά της Φώφης Γεννηματά, διεξήχθη η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στους 5 υποψηφίους για την ηγεσία της κεντροαριστεράς.

Κοινή εκτίμηση των συμμετεχόντων είναι ότι «κανένας δεν βγήκε χαμένος από την παρουσία του», καθώς ο διάλογος ανέδειξε εκτός των άλλων και την θέληση των υποψηφίων να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση του χώρου του κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

Σε ότι αφορά τις εντυπώσεις, κάθε επιτελείο δίνει τις δικές του εκτιμήσεις. Ουδέτεροι παρατηρητές, επισημαίνουν την «άνεση του Σταύρου Θεοδωράκη στην σκηνική παρουσία λόγω της εμπειρίας του», θεωρούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «έδωσε την εικόνα ενός μαχητικού νέου στελέχους που διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο», ενώ οι Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ραγκούσης εμφανίστηκαν συνεπέστατοι με το μεταρρυθμιστικό προφίλ, το οποίο προβάλουν. Ο κ. Μανιάτης στο πεδίο του σχεδίου για την έξοδο της χώρας από την κρίση και ο Γιάννης Ραγκούσης στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων που αφορούν την επόμενη Ελλάδα. Σε ότι αφορά την παρουσία του Γιώργου Καμίνη, οι εκτιμήσεις διαφέρουν. Η χαμηλών τόνων παρουσία του χαρακτηρίζεται και ως «υποτονική».

Στην αρχική τοποθέτηση τους:

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι η προσπάθεια του είναι να ενωθεί η δημοκρατική παράταξη και να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα μακριά από παλαιομοδίτικα πρότυπα και από συντηρητικές και λαϊκίστικες επιλογές. Ο Γιώργος Καμίνης επεσήμανε ότι η χώρα χρειάζεται προοδευτικές προτάσεις, αξιοκρατία, εξωστρέφεια. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι στόχος του είναι «να μεγαλώσει η παράταξη, να δημιουργηθεί ένα κράτος για όλους τους πολίτες». Ο Γιάννης Μανιάτης εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες της μεγάλης προοδευτικής παράταξης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην πρώτη ενότητα οι υποψήφιοι απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων επιχείρησαν να δώσουν το στίγμα τους για το νέο φορέα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι απευθύνεται στο χώρο του κέντρου αλλά και όσους φλερτάρουν με ΝΔ και όσους φεύγουν από ΣΥΡΙΖΑ. Είπε όχι σε ένα μικρό και μίζερο κόμμα και επετέθη στη Φώφη Γεννηματά για την στάση της στην εξ αποστάσεως ψήφο. Σημείωσε επίσης αν και όλοι ενωμένοι θα υπερασπιζόμαστε τις αρχές του νέου κόμματος, τόνισε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και πρέπει να συγκρουστούμε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέμεινε στη μεγάλη εικόνα αυτή της ισχυρής δημοκρατικής παράταξης. Εξέφρασε την αντίθεση του σε αρχηγικά κόμματα και τόνισε ότι η προσπάθεια που γίνεται αφορά όλους τους πολίτες. Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για ένα ενιαίο φορέα που οι αποφάσεις του θα δεσμεύουν όλους για να μην υπάρχουν φαινόμενα όπως η εικόνα που παρουσίασε η ΔΗΣΥ στη Βουλή.

Ο κ. Καμίνης έκανε λόγο για ενιαίο κόμμα με τάσεις όπως όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κόμματα. Τόνισε ότι πρέπει να πάμε σε νέο κόμμα με συμφωνημένες διαδικασίες και συμφώνησε με την τοποθέτηση Ανδρουλάκη για μια ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα. Χαρακτήρισε την προσέλευση του κόσμου στοίχημα θα δώσει ηθική και πολιτική δύναμη στην προσπάθεια.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, τόνισε ότι για την επιτυχία του εγχειρήματος απαιτούνται δύο προϋποθέσεις. Η πολιτική προϋπόθεση είναι η απελευθέρωση της παράταξης από τη ΝΔ. Προς αυτή την κατεύθυνση έθεσε την κόκκινη γραμμή του να μην δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Γιάννης Μανιάτης μίλησε για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που θα φροντίσει τόνισε ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο και υπογράμμισε ότι αν δεν είναι θα βγει και θα πει ποια υποψηφιότητα θα στηρίξει. Τόνισε ότι είναι υποχρέωση όλων να δουλέψουν για το νέο φορέα ενώ αναφερόμενος στα διαδικαστικά της εκλογής επεσήμανε ότι κέρδισαν οι μηχανισμοί.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, ερωτώμενος πως ως κορυφαίος υπουργός του Γ. Παπανδρέου προσεγγίζει τις ψήφους του, τόνισε ότι προσπαθεί να προσεγγίσει όλες τις ψήφους, έδωσε βάση στη συμμετοχή και τόνισε την ανάγκη ύπαρξης μιας νέας πλειοψηφίας που θα αντιμετωπίσει τα ζητήματα της χώρας.

Δημήτρης Χόνδρος

in.gr

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024