Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ryanair: Ενισχύει την παρουσία της στην Αθήνα με 13 νέα δρομολόγια

Ryanair: Ενισχύει την παρουσία της στην Αθήνα με 13 νέα δρομολόγια

Αυξάνει την επόμενη χρονιά κατά 13% την παρουσία της στην Ελλάδα η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.

Αυξάνει την επόμενη χρονιά κατά 13% την παρουσία της στην Ελλάδα η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα παρουσία της Ryanair στην εσωτερική αεροπορική αγορά, με συνολικά 31 νέα δρομολόγια, εκ των οποίων τα 13 θα αφορούν τον προορισμό της Αθήνας, πέντε νέα δρομολόγια τη Θεσσαλονίκη και από ένα επιπλέον δρομολόγιο σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Η αύξηση στα δρομολόγια της Αθήνας, όπως ανέφερε στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου ο κ. David O’ Brien, διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης της εταιρείας, οφείλεται «στη μείωση των χρεώσεων από πλευράς του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», την ίδια ώρα που η Fraport αυξάνει τις αντίστοιχες χρεώσεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια».

Ωστόσο, όπως αποσαφηνίστηκε αργότερα, η low cost αεροπορική εταιρεία αξιοποίησε για το πρόγραμμα του 2018 τα γενικότερα κίνητρα που δίνει το «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες για την επέκτασή τους σε νέους προορισμούς και γεωγραφικές περιοχές, που ουσιαστικά δεν εξυπηρετούνται.

Πάντως, κριτική άσκησε ο κ. O’ Brien στον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, στον οποίο, όπως είπε, η εταιρεία απέστειλε τρεις επιστολές με συγκεκριμένα ερωτήματα για το θέμα των έργων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να λάβει οποιαδήποτε απάντηση.

Ο ίδιος απέδωσε στα υψηλά τέλη το «πάγωμα» των δρομολογίων της Ryanair στα Χανιά, φέτος το χειμώνα και στην αδυναμία προγραμματισμού τη μείωση κατά 43% της παρουσίας της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται, ότι, το χειμώνα του 2017 η εταιρεία είχε μειώσει τη θέση της στην Ελλάδα σε ποσοστό 30%.

Αντίθετα, από το ερχόμενο καλοκαίρι η Ryanair θα εκτελεί από την Αθήνα 193 εβδομαδιαίες πτήσεις, προσθέτοντας και πέμπτο αεροσκάφος στη βάση της στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (επένδυση ύψους 100 εκατ. δολαρίων).

Με βάση τις εκτιμήσεις των στελεχών της, το 2018 η εταιρεία θα διακινήσει περίπου 3 εκατομμύρια επιβάτες μέσω του αεροδρομίου της Αθήνας και συνολικά 5,9 εκατ. σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά, το ενισχυμένο πρόγραμμα της Αθήνας περιλαμβάνει για το επόμενο καλοκαίρι 13 νέα δρομολόγια προς: Βίλνιους (2 εβδομαδιαία), Βρόκλαου (2 εβδομαδιαία), Γκντανσκ (2 εβδομαδιαία), Ζέσουφ (1 εβδομάδα), Κατοβίτσε (2 εβδομάδα), Κρακοβία (2 εβδομάδα), Λαπεενράντα (1 εβδομάδα), Λότζ (1 εβδομάδα), Μέμμινγκεν (2 εβδομάδα), Μπάντεν Μπάντεν (2 εβδομάδα), Μπιλούντ (1 εβδομάδα), Πόζναν (2 εβδομάδα) και Φραγκφούρτη (1 καθημερινά).

Συνολικά, από το αεροδρόμιο της Αθήνας θα εκτελούνται καθημερινά 31 δρομολόγια, συνδέοντας την πρωτεύουσα με 14 χώρες.

Κώστας Ντελέζος

in.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024