Εκτύπωση

Από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Ενημέρωση για τον διαβήτη και την κολπική μαρμαρυγή σε έξι δήμους

Δημοσίευση: 12 Οκτ. 2017,11:14 |

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), με τη συνεργασία και υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), πραγματοποιούν σειρά ενημερωτικών ομιλιών για τον το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και την Κολπική Μαρμαρυγή, σε έξι δήμους της Αττικής.
Οι ομιλίες υλοποιούνται στο πλαίσιο προγραμμάτων ενημέρωσης που υλοποιεί το Διαδημοτικό Δίκτυο με στόχο την πρόληψη σοβαρών νοσημάτων, την προαγωγή της υγείας και την προστασία του γενικού πληθυσμού, μέσω της έγκυρης ενημέρωσης.
 
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους έγκριτους ιατρούς ομιλητές για τους παράγοντες κινδύνου, τους τρόπους διάγνωσης και αντιμετώπισης, αλλά και τις δυνατότητες πρόληψης τόσο για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 όσο και την Κολπική Μαρμαρυγή.
 
Πρόκειται για δύο πολύ σοβαρές παθήσεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε δυσάρεστες και επικίνδυνες επιπλοκές για την υγεία των ασθενών. Για το λόγο αυτό, έχει ιδιαίτερη σημασία η ευαισθητοποίηση του Κοινού τόσο για την πρόληψη, όσο και για την έγκαιρη προσφυγή στους ειδικούς ιατρούς.
 
Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:
  1. Στο Δήμο Καλλιθέας, τη Δευτέρα 23/10/2017, στις 10.00 π.μ. στο Β' ΚΑΠΗ Καλλιθέας, Κέκροπος 37.
  2. Στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου, τη Δευτέρα, 6/11/2017, στις 10.30 π.μ., στο Γ' ΚΑΠΗ Παλαιού Φαλήρου, Σειρήνων 1-3 & Ατλαντος.
  3. Στο Δήμο Κορυδαλλού, την Τρίτη, 21/11/2017, στις 10.30 π.μ., στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, Λεωφ. Γρ. Λαμπράκη 231.
  4. Στο Δήμο Περιστερίου, την Τρίτη, 28/11/2017, στις 10.00 π.μ., στο 3ο ΚΕΦΙ Περιστερίου, Πελοπίδα 75-77.
  5. Στο Δήμο Κηφισιάς, την Πέμπτη, 30/11/2017, στις 10.30 π.μ., στο 3ο ΚΑΠΗ Κηφισιάς, Αγραύλης 17 και Κηφισού.
  6. Στο Δήμο Αμαρουσίου, την Παρασκευή, 15/12/2017, στις 10.30 π.μ., στο κεντρικό ΚΑΠΗ Αμαρουσίου, Περικλέους 22.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, θα γίνει δωρεάν προληπτική εξέταση για σακχαρώδη διαβήτη (μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης) για όλους τους συμμετέχοντες.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη «το πρόγραμμα αυτό δίνει την ευκαιρία στους δημότες των Δήμων μελών του Δικτύου μας, να ενημερωθούν για τις σοβαρές παθήσεις του σακχαρώδους διαβήτη και της κολπικής μαρμαρυγής, που στη σύγχρονη εποχή έχουν ιδιαίτερα ανησυχητικά αυξητική τάση. Η ενημέρωση, η πρόληψη, ο έλεγχος και η έγκαιρη διάγνωση, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για τη διατήρηση και προαγωγή της υγείας μας. Στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης τέτοιες δράσεις συνδράμουν ενεργά στην προστασία της υγείας των συμπολιτών μας».