Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Partisan One: Αντάρτικο… στην πολυτέλεια

Partisan One: Αντάρτικο… στην πολυτέλεια

Κόντρα σε οποιαδήποτε σύγχρονη απαίτηση για τα περιπετειώδη off-road μια νεοσύστατη γερμανική εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει ένα όχημαειδικών αποστολών βασισμένο στην πιο απλή συνταγή η οποία εγγυάται μέγιστη ευελιξία και ανθεκτικότητα στον χρόνο.


Η κατηγορία των SUV βρίθει πλέον από επιλογές και πολυτέλεια με τους κατασκευαστές να διαγκωνίζονται για το ποιος θα προσφέρει τα περισσότερα.

Μια γερμανική εταιρεία ωστόσο, η Partisan Motors δείχνει να επιλέγει τη διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση, παρουσιάζοντας το Partisan One, ένα SUV εμπνευσμένο από τα -και για τα- πεδία των μαχών το οποίο ξεχωρίζει χάρη στην εξαιρετικά απλή όσο και ανθεκτική κατασκευή του με δεδομένο και ότι συνοδεύεται από εγγύηση 100 ετών.

Σχεδιασμένο από ένα Ρώσο μηχανικό, τον Dr. Juri Postnikov, με σαφή αδυναμία στα γεωμετρικά σχήματα, το Partisan One ουσιαστικά αποτελεί μια πλατφόρμα πάνω στην οποία μπορούν να προσαρμοστούν διαφορετικοί κινητήρες και αμαξώματα ή θωράκιση, στοιχείο που σύμφωνα με τις συστάσεις, επιτρέπει αφενός την εύκολη παραμετροποίησή του στις εκάστοτε απαιτήσεις αλλά και ταυτόχρονα την εύκολη επισκευή του, εξ ου και ο πρωτογονισμός της σχεδίασης.

Μιλώντας για τη σχεδίαση, πλην των τετραγωνισμένων αναλογιών του οι οποίες ίσως το καθιστούν το μοναδικό ίσως σύγχρονο όχημα που δεν φέρει την παραμικρή καμπύλη, οι χαρακτηριστικές κυκλικές οπές στο ύψος των παραθύρων χρησιμεύουν ακριβώς στην εύκολη τοποθέτηση οποιουδήποτε πάνελ επιλέξει ο ιδιοκτήτης του.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδοχή την οποία παρουσιάστηκε εξοπλίζεται με diesel κινητήρα της Fiat χωρητικότητας 2,8 λίτρων, αν και όπως σημειώνει η Partisan, η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική μπορεί επίσης να φιλοξενήσει υβριδικά ή και αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα.

Επίσης πλην της συγκεκριμένης εκδοχής η οποία έχει μήκος 4,72 μέτρα πλάτος 2,3 μ. και ύψος 2,23 μ. και διατίθεται σε τρίθυρη και πεντάθυρη διαμόρφωση η Partisan υπόσχεται να εμπλουτίσει τις διαθέσιμες εκδόσεις του με μεγαλύτερες εξάτροχες 6×6 ή ακόμα και με οκτάτροχες-οκτακίνητες εκδόσεις.

Με δεδομένο τον σκληροτράχηλο προσανατολισμό του αλλά και της υπόσχεσης για εγγύηση 100 ετών με την οποία συνοδεύεται, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην θωράκιση του ατσάλινου χωροδικτυώματος απέναντι στον χρόνο με την επιπλέον αντισκωριακή προστασία να συγκαταλέγεται στις επιλογές του.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις, το ιδιότυπο και πρωτόγονο τανκ θα διατίθεται με αρχική τιμή τα 49.500 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι τουλάχιστον σε αυτήν την πρωτόλεια μορφή του και βάσει των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι πόρτες κρατιούνται κλειστές με ένα κομμάτι σπάγκο.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024