Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκδίδεται και στη Ρωσία ο «Mr. Bitcoin»

Εκδίδεται και στη Ρωσία ο «Mr. Bitcoin»

Θετική ήταν η απάντηση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης στο αίτημα των ρωσικών αρχών για έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ, μετά την αντίστοιχη απάντηση και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τον υπουργό Δικαιοσύνης η τελική απόφαση.

Θετική ήταν η απάντηση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης στο αίτημα των ρωσικών αρχών για έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος κατηγορείται για απάτη συνδεόμενη με αγοραπωλησία εμπορευμάτων μεταξύ εταιρειών, ύψους περίπου 10.000 ευρώ.

Το… περίεργο της υπόθεσης είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα το ίδιο δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση του 38χρονου Ρώσου στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκεί όπου κατηγορείται για «ξέπλυμα» 4 δισ. δολαρίων μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών νομισμάτων bitcoin.

Από την πλευρά του ο Βίνικ, ο οποίος είχε συλληφθεί σε ξενοδοχείο τον Ιούλιο σε ξενοδοχείο της Ουρανόπουλης Χαλκιδικής, όπου απολάμβανε τις διακοπές του με την οικογένειά του, έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης έκδοσής του στις ΗΠΑ, ζητώντας να εκδοθεί στη Ρωσία.

«Θέλω να με αφήσετε να επιστρέψω στη Ρωσία. Είναι η πατρίδα μου» είπε ο 38χρονος εκζητούμενος, σημειώνοντας πως δεν θυμάται λεπτομερώς τι του καταλογίζουν οι αρχές της πατρίδας του, ενώ επανέλαβε ότι είναι πατέρας δύο παιδιών και επαγγέλλεται τεχνικός υπολογιστών. Στην απάντηση για την επαγγελματική του ιδιότητα, οι δικηγόροι του έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι είναι «εμπειρογνώμονας υπολογιστών».

Ο εισαγγελέας της έδρας, αντιεισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Μαδεμλής, πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα της Ρωσίας, καθώς, όπως σημείωσε, «δεν υπάρχει λόγος να απαγορευτεί η έκδοσή του», ωστόσο απευθυνόμενος προς τους δικαστές, ζήτησε στο σκεπτικό της απόφασης να γίνει μνεία στην προ ημερών απόφαση του Συμβουλίου που γνωμοδότησε θετικά στο αίτημα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το νόμο, η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και τον τελευταίο λόγο έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024