Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπριζίτ Μακρόν: Ταξίδια και συναντήσεις απασχόλησαν την πρώτη κυρία της Γαλλίας

Μπριζίτ Μακρόν: Ταξίδια και συναντήσεις απασχόλησαν την πρώτη κυρία της Γαλλίας

Το πρόγραμμα για το μήνα Σεπτέμβριο, έστω και εκ των υστέρων, της συζύγου του προέδρου της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο των Ηλυσίων. Αυτή είναι η τρίτη δημοσιοποίηση του προγράμματος της πρώτης κυρίας.

Το πρόγραμμα για το μήνα Σεπτέμβριο, έστω και εκ των υστέρων, της συζύγου του προέδρου της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο των Ηλυσίων. Αυτή είναι η τρίτη δημοσιοποίηση του προγράμματος της πρώτης κυρίας.

Το πρόγραμμά της περιλάμβανε δύο ταξίδια στο εξωτερικό: Στην Ελλάδα στις 8 Σεπτεμβρίου, με επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα που σφραγίστηκε από την ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν στην Πνύκα και τη θερμή υποδοχή που είχε το ζεύγος από τους πολίτες στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στις ΗΠΑ από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου η Μπριζίτ Μακρόν επισκέφτηκε το Μνημείο και το Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) και τη Βιβλιοθήκη Albertine.

Στη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενη από τον υπουργό Εθνικής Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ, η Μπριζίτ επισκέφτηκε, επίσης, το δίγλωσσο σχολείο PS 84 Lillian Weber School. Η πρώτη κυρία συναντήθηκε, επίσης, στο πλευρό του συζύγου της, με τη Μαλάλα Γιουσαφζάι, ίνδαλμα της προστασίας του δικαιώματος των γυναικών στην εκπαίδευση και νομπελίστρια Ειρήνης το 2014.

Ακόμη, το ζεύγος Μακρόν συναντήθηκε με τον Μπιλ και τη Μελίντα Γκέιτς. Η σύζυγος του γάλλου προέδρου συναντήθηκε, επίσης, με την Μελάνια Τραμπ κατά τη διάρκεια γεύματος που παρατέθηκε προς τιμήν των συζύγων των επικεφαλής των αντιπροσωπειών, ενώ γευμάτισε και με προσωπικότητες της Νέας Υόρκης.

Επίσκεψη στο Νανσί επικεντρωμένη σε θέματα υγείας. Η ατζέντα αναφέρει ότι η πρώτη κυρία γευμάτισε με την υπουργό Αλληλεγγύης και Υγείας Ανιές Μπιζίν και τους συνεργάτες της. Στα μέσα Σεπτεμβρίου, η Μακρόν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ιδρύματος Ela (Ευρωπαϊκή οργάνωση κατά της λευκοδυστροφίας) στο Λαξού και επισκέφθηκε ασθενείς του ιδρύματος. Η εφημερίδα «L’Est Républicain» γράφει ότι, πριν μεταβεί εκεί, η πρώτη κυρία επισκέφτηκε το Μουσείο Καλών Τεχνών και το δημαρχείο του Νανσί, πόλη που γνωρίζει καλά γιατί έχει «ζήσει και εργαστεί στην ανατολική Γαλλία».

Άλλη μετακίνηση της Μπριζίτ Μακρόν: Συναντήθηκε στη Λιόν με «τέσσερα νέα κορίτσια», γιατρούς και επικεφαλής της Κλινικής Σεν Βενσάν ντε Πολ. Δεν διευκρινίζεται ο λόγος της συνάντησης, αλλά η κλινική ειδικεύεται στις διατροφικές διαταραχές, όπως η βουλιμία και η ανορεξία.

Γεύματα και εορταστικές εκδηλώσεις στο προεδρικό μέγαρο: Τον Σεπτέμβριο γιορτάστηκε η ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 από το Παρίσι. Στις 15 Σεπτεμβρίου το προεδρικό ζεύγος δέχτηκε τους βασικούς παράγοντες της επιτυχίας του Παρισιού 2024, όπως και τους πρώην προέδρους Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων γιόρτασε το επόμενο Σαββατοκύριακο τις ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς, κατά τη διάρκεια του οποίου 20.000 πολίτες πλημμύρισαν το προεδρικό μέγαρο.

Στις 25 του μηνός, το προεδρικό ζεύγος δέχτηκε το προεδρικό ζεύγος του Λιβάνου, παραθέτοντας το πρώτο επίσημο δείπνο της θητείας Μακρόν για τον Μισέλ και τη Νάντια Αούν. Είχε προηγηθεί η συζήτηση των δυο κυριών για τον αυτισμό και τον καρκίνο του μαστού και η επίσκεψη τους χωρίς δημοσιογράφους και φωτογράφους στην έκθεση για τον Κριστιάν Ντιόρ στο Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών στο Παρίσι.

Την ίδια ημέρα, η Μπριζίτ Μακρόν είχε καλέσει τη Μπερναντέτ Σιράκ με την κόρη της Κλοντ στο Ελιζέ. Η πρώτη κυρία εκτιμά ιδιαίτερα την πρώην ένοικο του Μεγάρου, γράφει η εφημερίδα «Le Parisien». Το αγαπημένο σερβίτσιο της Μπερναντέτ Σιράκ είχε στρωθεί στο τραπέζι για το φαγητό, ενώ ακολούθησε έκπληξη για τη σύζυγο του Ζακ Σιράκ, όταν 20 μέλη του προσωπικού που την είχαν γνωρίσει και εξακολουθούν να εργάζονται στο μέγαρο την περίμεναν μέσα στη βιβλιοθήκη για μια πολύ συγκινητική συνάντηση 45 λεπτών. Η Μπερναντέτ επέστρεψε στο προεδρικό μέγαρο την επομένη με ένα μπουκέτο λουλούδια ευχαριστώντας για τη φιλοξενία.

Δυο ημέρες αργότερα, οι Μακρόν δέχτηκαν 180 βραβευμένους σεφ, μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο προεδρικό μέγαρο και «αποδεικνύει ότι η τροφή είναι κρατική υπόθεση», όπως δήλωσε ο Μακρόν υποδεχόμενος τους «πρεσβευτές της γαλλικής γαστρονομίας», ντυμένους με τη λευκή ποδιά τους. Το γεύμα οργανώθηκε από τον σεφ του Ελιζέ Γκιγιόμ Γκομέ και έφερε την υπογραφή του σπουδαίου σεφ Γκι Σαβουά.

Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, η Μπριζίτ Μακρόν συναντήθηκε με τον Γκιγιόμ Γκομέ και τον Βενσάν Μπρασάρ, πρόεδρο της οργάνωσης «La Tablee des Chefs» που έχει αποστολή τη «σίτιση ανθρώπων που χρήζουν φροντίδας και την καλλιέργεια της διατροφικής παιδείας των νέων».

ΑΠΕ,in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024