Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξαρθρώθηκε σπείρα απαγωγέων που στόχευε μετανάστες

Εξαρθρώθηκε σπείρα απαγωγέων που στόχευε μετανάστες

Στην εξάρθρωση εγκληματικής σπείρας που διέπραττε απαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.. Όπως δημοσιοποιήθηκε πρόκειται για εγκληματική ομάδα Πακιστανών που διέπραττε απαγωγές ομοεθνών τους.

Στην εξάρθρωση εγκληματικής σπείρας που διέπραττε απαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ. Όπως δημοσιοποιήθηκε πρόκειται για εγκληματική ομάδα Πακιστανών που διέπραττε απαγωγές ομοεθνών τους.

Συγκεκριμένα μετά από οργανωμένη επιχείρηση στον Κολωνό τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συνελήφθησαν, τέσσερα άτομα, ηλικίας 21 ετών οι τρεις και 24 ο τέταρτος. Επίσης, αναζητούνται τέσσερις ομοεθνείς συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της αρπαγής και της απόπειρας εκβίασης, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα απαγωγών. Αφού εντόπιζαν τα θύματά τους στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, τα πλησίαζαν με το πρόσχημα της παράνομης προώθησής τους σε χώρες της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, τους οδηγούσαν σε διαμέρισμα στην περιοχή του Κολωνού, όπου τους δέσμευαν, τους κακοποιούσαν και τους βιντεοσκοπούσαν με σκοπό να αποστείλουν το βίντεο σε συγγενείς τους. Αμέσως μετά, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τις οικογένειες των θυμάτων, τους οποίους απειλούσαν για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των απαχθέντων και τους εξανάγκαζαν να τους καταβάλλουν χρήματα για την απελευθέρωση των συγγενών τους.

Από την έως έρευνα εξιχνιάστηκε περίπτωση αρπαγής, που διαπράχθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2017, οπότε απήχθησαν ταυτόχρονα δύο Πακιστανοί, τους οποίους κακοποίησαν σωματικά και ψυχολογικά προκειμένου να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024