Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίδειξη -μελλοντικής- κομψότητας από την Mazda στο Τόκυο

Επίδειξη -μελλοντικής- κομψότητας από την Mazda στο Τόκυο

Με ένα εντυπωσιακά κομψό τετράθυρο coupe πρωτότυπο που θα παρουσιάσει στην προσεχή έκθεση του Τόκυο, η ιαπωνική φίρμα θα δώσει το στίγμα της νέας γενιάς του Mazda6 και παράλληλα, αυτό της νέας σχεδιαστικής κατεύθυνσης των μοντέλων της.

Η ιαπωνική φίρμα δίνει το πρώτο δείγμα ενός νέου πρωτότυπου το οποίο θα παρουσιάσει στην έκθεση του Τόκυο και το οποίο, όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει να δώσει τις πρώτες συστάσεις για τη νέα γενιά του Mazda6, αποτυπώνοντας παράλληλα την νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της φίρμας.

Εκτός από την δυναμική όσο και κομψή σιλουέτα ενός τετράθυρου sedan, το ακόμα ανώνυμο πρωτότυπο μοντέλο, ξεχωρίζει για την coupe λογικής οροφή του η οποία συνδυάζεται με λεπτές κολώνες και μια χαρακτηριστική πτύχωση στο ύψος των παραθύρων που του προσδίδουν έναν ιδιαίτερο σπορτίφ χαρακτήρα.

Στις λεπτομέρειες που διακρίνονται και ανήκουν στην σφαίρα των καινοτομιών που συνήθως παραμένουν στο στάδιο του πρωτότυπου χωρίς ποτέ να φτάσουν στην παραγωγή συγκαταλέγονται οι θηριώδεις τροχοί, καθώς και οι κάμερες στην θέση των πλευρικών καθρεπτών, ενώ μένει να αποδειχθεί κατά πόσο η εμφανής απουσία χειρολαβών θα είναι ένα χαρακτηριστικό που θα υιοθετηθεί από την Mazda.

Παράλληλα με το τετράθυρο concept, η Mazda επιφυλάσσει για το Τόκυο ένα ακόμα πρωτότυπο το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες θα αποτυπώσει την νέα γενιά του Mazda3 και θα εφοδιάζεται με ένα νέας τεχνολογίας κινητήρα βενζίνης τον οποίο οι Ιάπωνες αποκαλούν Skyactiv-X και όταν περάσει στην παραγωγή θα είναι πρώτος κινητήρας βενζίνης με σύστημα ανάφλεξης μέσω συμπίεσης (compression ignition).

Αυτό που μένει επίσης να αποδειχθεί είναι κατά πόσο η Mazda θα παρουσιάσει στο Τόκυο μια νέα εκδοχή του πρωτότυπου RX Vision, αφήνοντας υποσχέσεις για την αναβίωση του περιστροφικού κινητήρα από το 2020 όπως έχει αφήσει να εννοηθεί.

auto.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024