Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ένας καφές με την αστυνομία» στο Σικάγο

«Ένας καφές με την αστυνομία» στο Σικάγο

Σε ένα φαστφουντάδικο μιας πολυπολιτισμικής συνοικίας του Σικάγο των ΗΠΑ δύο αστυνομικοί έκατσαν για να συζητήσουν με τους πολίτες στο πλαίσιο της ημέρας «Ένας καφές με την αστυνομία», που οργανώνεται εδώ και δύο χρόνια σε όλη τη χώρα.

Σε ένα φαστφουντάδικο μιας πολυπολιτισμικής συνοικίας του Σικάγο των ΗΠΑ δύο αστυνομικοί έκατσαν για να συζητήσουν με τους πολίτες στο πλαίσιο της ημέρας «Ένας καφές με την αστυνομία», που οργανώνεται εδώ και δύο χρόνια σε όλη τη χώρα.

Η πρωτοβουλία γίνεται την ώρα που η ένταση μεταξύ της αστυνομίας και των μειονοτήτων, κυρίως των μαύρων, είναι οξυμένη.

«Ήταν θετικές», σχολίασε η Λιμπράντα Γκοντίνες, μια αστυνομικός, όταν ρωτήθηκε για τις συζητήσεις που είχε με τους πολίτες.
«Τους προσφέρουμε ένα χαμόγελο και αισθάνονται πιο χαλαροί να μας μιλήσουν», πρόσθεσε η Γκοντίνες, υπογραμμίζοντας την επιθυμία της αστυνομίας να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε μια Αμερική που συχνά συγκλονίζεται από επεισόδια αστυνομικής βίας, κυρίως εναντίον της ισπανόφωνης κοινότητας και των Αφροαμερικανών.

Το 2016 η πόλη του Σικάγο κατέβαλε 5,5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση σε 57 ανθρώπους που είχαν βασανιστεί από την αστυνομία προκειμένου να ομολογήσουν το διάστημα 1971- 1991.

«Σε όλες τις χώρες υπάρχει μεταξύ των μειονοτήτων και της αστυνομίας (…) ένα χάσμα», δήλωσε ο Μπράιαν Τζάκσον, νομικός σύμβουλος της οργάνωσης RAND.

Η Ρασόντα Κόουλ, μια κάτοικος του Σικάγο, κατανοεί ότι κάποιοι Αφροαμερικανοί συμπολίτες της ίσως να μην εμπιστεύονται πλέον την αστυνομία μετά τη βία που έχουν υποστεί μέλη της κοινότητας αυτής από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την 35χρονη αυτή γυναίκα, μέσω της επικοινωνίας είναι δυνατό να αποκατασταθεί η εικόνα της αστυνομίας.

«Αν κάνουν τέτοια πράγματα κάθε ημέρα, και έχει κανείς τη δυνατότητα να σταματήσει, να μιλήσει και να πιεί έναν καφέ με έναν αστυνομικό, πιστεύω ότι πολλοί θα άλλαζαν γνώμη για την αστυνομία», εκτίμησε η Κόουλ.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε πριν έξι χρόνια στο Χόθορν, μια μικρή πόλη στη νότια Καλιφόρνια. Στη συνέχεια επεκτάθηκε και πλέον αποτελεί ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η ημέρα αυτή οργανώνεται εδώ και δύο χρόνια σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ την πρώτη Τετάρτη του Οκτωβρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024