Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωτογραφίες γάμου 60 χρόνια μετά...

Φωτογραφίες γάμου 60 χρόνια μετά…

Η Ρόζα κι ο Ρούσο Ντίας από τη Βραζιλία παντρεύτηκαν το 1957, σε μία χαμηλών τόνων τελετή. Ένας απ' τους παππούδες τους οργάνωσε κάτι μετρημένο για τους καλεσμένους, μία θεία έφτιαξε μια τούρτα, μια νονά έραψε το νυφικό της Ρόζα. Δεν είχαν πολλά χρήματα, και δεν μπορούσαν να πληρώσουν φωτογράφο για να έχουν φωτογραφίες του γάμου τους. Αλλά όπως φαίνεται, ποτέ δεν είναι αργά!

Η Ρόζα κι ο Ρούσο Ντίας από τη Βραζιλία παντρεύτηκαν το 1957, σε μία χαμηλών τόνων τελετή. Ένας απ’ τους παππούδες τους οργάνωσε κάτι μετρημένο για τους καλεσμένους, μία θεία έφτιαξε μια τούρτα, μια νονά έραψε το νυφικό της Ρόζα. Δεν είχαν πολλά χρήματα, και δεν μπορούσαν να πληρώσουν φωτογράφο για να έχουν φωτογραφίες του γάμου τους.

Ζουν ευτυχισμένοι στη μικρή πόλη Cordeirópolis, έκαναν εννιά παιδιά, σήμερα έχουν 16 εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα. Φέτος, γιόρτασαν 60 χρόνια γάμου.

Το έμαθε ο φωτογράφος Νταβίντ Μπαλατονφουρέντι –έχει την έδρα του στο Σάο Πάολο– κι αμέσως αυτός και η ομάδα του στη «São Paolo Fotografia» κινητοποιήθηκαν.

«Ο φίλος μου ξέρει την οικογένεια κι έμαθε ότι γιορτάζουν τα 60 χρόνια γάμου τους φέτος κι ότι δεν έχουν φωτογραφίες γάμου. Πολλές, πολλές φορές ένας γάμος δεν κρατάει τόσο πολύ, τις περισσότερες φορές ούτε καν πλησιάζει αυτό το νούμερο, άρα ήταν πολύ καθαρό ότι ήταν ένα εξαιρετικό ζευγάρι. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν θαυμάσια ιδέα να γιορτάσουν με φωτογραφίες» εξομολογήθηκε ο Μπαλατονφουρέντι.

Καταστηματάρχες από όλο το Σάο Πάολο ανασκουμπώθηκαν: ντόπιος σχεδιαστής δώρισε καινούργιο νυφικό στη Ρόζα, ο Ρούσο πήρε κοστούμι δωρεάν, και το 60χρονο ζευγάρι έβαλε πλώρη για κοντινό κέντρο γαμήλιων τελετών για φωτογράφιση με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

«Έχουμε φωτογραφίσει πολλά ζευγάρια, αλλά είχαν μια ιδιαίτερη λάμψη και σύνδεση που μας έδωσε τόσο μεγάλη ελπίδα» είπε ο Μπαλατονφουρέντι. «Αντιπροσώπευαν όλα αυτά που ένας ιδανικός γάμος και συμβίωση πρέπει να είναι. Ήταν πολύ καλοί κι υπομονετικοί ο ένας με τον άλλον».

Ηθικό δίδαγμα: Ποτέ δεν είναι αργά για φωτογραφίες γάμου. Αγάπη να υπάρχει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024