Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Renault R5 Turbo 2 Evolution: Ζωντανός θρύλος

Renault R5 Turbo 2 Evolution: Ζωντανός θρύλος

Η έκδοση παραγωγής του Renault R5 Maxi Turbo που πρωταγωνίστησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι τη θρυλική εποχή του Group B μάς ταξιδεύει στο ένδοξο παρελθόν του μηχανοκίνητου αθλητισμού.


Η «πολιτική» εκδοχή ενός εκ των πρωταγωνιστών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και ειδικότερα της κατηγορίας των Group B αναζητά το νέο ιδιοκτήτη της στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, τραβώντας την προσοχή μας χάρη στη σπανιότητα του είδους της αλλά και της άριστης κατάστασης στην οποία βρίσκεται 32 χρόνια μετά την παραγωγή της.

Ο λόγος για το Renault R5 Turbo 2 Evolution το οποίο κατασκευάστηκε σε 200 αντίτυπα ώστε το αγωνιστικών προδιαγραφών Renault 5 να αποκτήσει την απαιτούμενη για εκείνη την εποχή homologation.

To συγκεκριμένο τετράτροχο ταξίδεψε από τη γηραιά ήπειρο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου και παρέμεινε στην κατοχή του ίδιου ιδιοκτήτη για 30 χρόνια.

Για τις όποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στις επιφάνειες του αμαξώματος αλλά και στα μηχανικά μέρη, χρησιμοποιήθηκαν αυθεντικά τμήματα-ανταλλακτικά, ενώ το 2016 -όταν το αυτοκίνητο άλλαξε χέρια- πραγματοποιήθηκε μια πλήρη ανακατασκευή των μηχανικών μερών, το κόστος της οποίας έφτασε τα 20.000 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω Renault R5 Turbo 2 Evolution διαθέτει μόλις 29.018 χιλιόμετρα στον κοντέρ του, γεγονός που δικαιολογεί και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Σε ό,τι αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές του, ο τοποθετημένος στο κέντρο τετρακύλινδρος κινητήρα των 1.432 κ.εκ. συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων, το οποίο με τη σειρά του αναλαμβάνει να μεταφέρει τη διαθέσιμη ισχύ -η μέγιστη τιμή της τελευταίας υπολογίζεται πως ανέρχεται στους 185 ίππους- στους πίσω τροχούς.

Λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, η αξία του Renault R5 Turbo 2 Evolution έχει φθάσει τα 75.000 δολάρια, ωστόσο, είναι πολύ πιθανόν τις επόμενες ώρες να σπάσει ακόμα και το φράγμα των 100.000 δολαρίων.

auto.in.gr

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024