Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαγνητική αιώρηση και στρογγυλές φόρμες στο φουτουριστικά αυτόνομο όραμα της Renault

Μαγνητική αιώρηση και στρογγυλές φόρμες στο φουτουριστικά αυτόνομο όραμα της Renault

Η Renault σε συνεργασία με τους φοιτητές του κολεγίου Καλών Τεχνών του St. Martins την ιδανική φόρμα για το αυτόνομο όχημα του μέλλοντος.


H γαλλική φίρμα ένωσε τις δυνάμεις της με ένα από τα καλύτερα βρετανικά κολέγια Καλών Τεχνών, το St. Martins, σε ένα εγχείρημα αναζήτησης της ιδανικής φόρμας και τεχνολογίας για το αυτόνομο αυτοκίνητο του μέλλοντος.

Δεκαπέντε φοιτητές του βρετανικού κολλεγίου υπέβαλαν τις προτάσεις τους για αυτόνομο όχημα του μέλλοντος, με στελέχη της Renault και καθηγητές του St. Martins να αναλαμβάνουν χρέη κριτικής επιτροπής, αναδεικνύοντας μία πρόταση, η οποία τιτλοφορείται «The Float» και, σύμφωνα με τους κριτές, ενσαρκώνει καλύτερα το όραμα για ένα μέλλον όπου τα αυτοκίνητα θα εξοπλίζονται με συστήματα πλήρους αυτόνομης οδήγησης και δεν θα έχουν καμία επίπτωση για το περιβάλλον.

Το «The Float» αξιοποιεί την τεχνολογία της μαγνητικής αιώρησης η οποία χρησιμοποιείται ήδη σε ορισμένα τρένα υψηλής ταχύτητας στην Ιαπωνία ενώ, σύμφωνα με τις συστάσεις της δημιουργού του, Yuchen Cai υιοθετεί μια στρογγυλή γυάλινη φόρμα σε μια προσπάθεια να κάνει τους ανθρώπους να έχουν μια περιμετρική οπτική του περιβάλλοντος κατά τις διαδρομές τους υπό το σκεπτικό να ενδιαφέρονται περισσότερο για αυτό.

To «The Float» θα εκτεθεί στην Granary Square στο σταθμό King’s Cross του Λονδίνου ενώ η δημιουργός του θα έχει τη δυνατότητα να περάσει δύο εβδομάδες στο κέντρο σχεδιασμού της Renault στο Παρίσι προκειμένου να το τελειοποιήσει.

auto.in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024