Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ραγδαία αύξηση των αστέγων στη Βρετανία

Ραγδαία αύξηση των αστέγων στη Βρετανία

Η κυβερνητική πολιτική στον τομέα της πρόνοιας αύξησε τον αριθμό των αστέγων, με περισσότερες από 77.000 οικογένειες να διαμένουν σε προσωρινά καταλύματα.

Στην όξυνση του προβλήματος των αστέγων οδήγησαν οι πολιτικές που εφάρμοσαν οι βρετανικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, με τον σχετικό αριθμό να αυξάνεται κατά 60% μέσα σε έξι χρόνια.

Η αύξηση των ενοικίων και οι περικοπές στον τομέα της πρόνοιας, έχουν οδηγήσει περισσότερες από 77.000 οικογένειες να διαμένουν σε προσωρινά καταλύματα, ενώ ο αριθμός των ατόμων που κοιμούνται στο δρόμο έχει διπλασιαστεί σε περίπου 4.000 στο ίδιο διάστημα όπως επισήμανε η Εθνική Ελεγκτική Υπηρεσία.

«Το πρόβλημα των αστέγων σε κάθε μορφή του κατέγραψε σημαντική άνοδο» έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ο επικεφαλής της Εθνικής Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Άμιας Μορς, σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

«Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τους λόγους που η (κυβέρνηση) επιμένει με αυτή την ήπια προσέγγιση ενώπιον ενός τόσο ορατά επιδεινώμενου προβλήματος» συμπλήρωσε.
Στις επικρίσεις, η κυβέρνηση απαντά ότι θα επενδύσει 550 εκατομμύρια λίρες έως το 2020 και θα εφαρμόσει την «πλέον φιλόδοξη νομοθετική μεταρρύθμιση εδώ και δεκαετίες» προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα.

«Πρόκειται για εθνικό σκάνδαλο καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι γίνονται άστεγοι κάθε χρόνο» σημείωσε η βουλευτής της αντιπολίτευσης Μεγκ Χίλιερ, που προεδρεύει της Επιτροπής Δημοσίων Εσόδων του κοινοβουλίου και συμπλήρωσε πως «η έκθεση αντανακλά το πραγματικό ανθρώπινο κόστος της αποτυχίας της κυβέρνησης να διασφαλίσει ότι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε προσιτή στέγαση».

in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024