Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μώραλης: Ασχημη και δύσκολη η κατάσταση με την πετρελαιοκηλίδα

Μώραλης: Ασχημη και δύσκολη η κατάσταση με την πετρελαιοκηλίδα

Μέχρι τον Άγιο Κοσμά έφτασε η πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε στη Σαλαμίνα μετά τη βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 FM για την κατάσταση.

Μέχρι τον Άγιο Κοσμά έφτασε η πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε στη Σαλαμίνα μετά τη βύθιση του μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι προσπάθειες των σκαφών αντιρρύπανσης για την αντιμετώπιση κομματιών πετρελαιοκηλίδας συνεχίζονται.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 FM για την κατάσταση.
Με αφορμή τη μεταφορά τμημάτων της πετρελαιοκηλίδας στον Πειραιά δήλωσε συγκεκριμένα ότι «τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα γιατί το πρόβλημα έχει φτάσει μέχρι το Ελληνικό και τον Άγιο Κοσμά. Έχει ξεφύγει και έχει φτάσει σε όλη την παράκτια περιοχή. Κινδυνεύει να φτάσει μέχρι και Βουλιαγμένη. Είναι προφανώς μια άσχημη και δύσκολη κατάσταση πρώτα από όλα για τη Σαλαμίνα, δευτερευόντως για τον Πειραιά και από εκεί και πέρα για όποια περιοχή καλύψει αυτή η πετρελαιοκηλίδα. Εγώ τώρα είμαι στον όρμο της Αφροδίτης, έχουμε σημαντικό πρόβλημα στα βράχια της Πειραϊκής κοντά, βλέπω την άντληση που γίνεται, είναι μεγάλη ζημιά».

Παράλληλα τόνισε ότι «τώρα αυτό που προέχει είναι να καθαρίσουν οι ακτές μας και τα νερά, είναι οι εταιρείες εδώ, είναι το Λιμενικό εδώ, καταβάλουνε προσπάθειες. Λένε ότι σε 15 με 20 μέρες ο Πειραιάς τουλάχιστον θα είναι καθαρός, αρκεί να μην υπάρχει άλλη διαρροή. Οι εταιρείες δουλεύουν συστηματικά, εγώ είμαι σε επικοινωνία, με το που άρχισε το πρόβλημα, με τον αρχηγό του Λιμενικού και με τον αντιπεριφερειάρχη, τον κ. Γαβρίλη, και με το υπουργείο Ναυτιλίας. Το παρακολουθούμε, δεν είμαι ειδικός περιβαλλοντολόγος για να πω ποια είναι η έκταση της ζημιάς που έχουμε υποστεί ως πόλη, θα το εκτιμήσουμε όμως αυτό και θα κινηθούμε κατά παντός υπευθύνου για τη ζημιά που έγινε, γιατί σίγουρα υπάρχουν ευθύνες, αυτό που προέχει τώρα είναι να καθαρίσουμε τις ακτές μας, ευτυχώς η μυρωδιά έχει φύγει».

Ο δήμαρχος Πειραιά, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι αυτή η ρύπανση θα αφήσει κάποιο αποτύπωμα, δήλωσε: «Δεν είμαι ειδικός αλλά αποκλείεται κατά την άποψή μου να μην αφήσει κάποιο αποτύπωμα. Ήδη εμείς βλέπουμε εδώ νεκρά καβούρια, μαύρα, στις παραλίες. Δεν υπάρχει περίπτωση ο θαλάσσιος πλούτος να μην έχει επηρεαστεί. Το να μην έχει αφήσει κάποιο αποτύπωμα το θεωρώ αδύνατον, μακάρι να κάνω λάθος».

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024