Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi R8 V10 RWS: Ενδίδοντας στην πίσω κίνηση

Audi R8 V10 RWS: Ενδίδοντας στην πίσω κίνηση

To γερμανικό sportscar αποκαλύπει στην Φρανκφούρτη μια νέα έκδοση η οποία αποχωρίζεται την τετρακίνηση και είναι παράλληλα και πιο προσιτή.


Πιστή στις υποσχέσεις που είχε δώσει προ μιας εβδομάδας η γερμανική φίρμα, αποκάλυψε στην έκθεση της Φρανκφούρτης μια νέα έκδοση του sportscar της, R8 με κίνηση στους πίσω τροχούς και τα διακριτικά R8 V10 RWS (Rear Wheel Series) η οποία εκτός από την ίδια της την υπόσταση ως μιας πιο «διασκεδαστικής» εκδοχής του μοντέλου, συστήνει παράλληλα μια νέα εποχή για τις σπορ εκδόσεις της φίρμας.

Σε ότι αφορά το πισωκίνητο R8 το οποίο θα κατασκευαστεί σε 999 μονάδες και θα είναι διαθέσιμο τόσο στην Coupe όσο και στην Spyder εκδοχή του, εξακολουθεί να εξοπλίζεται με τον γνώριμο FSI των 5,2 λίτρων αποδίδοντας 540 ίππους και 540 Νm ροπής όπως ισχύει και για τις τετρακίνητες εκδοχές του.

Χάρη στην απουσία του συστήματος Quattro, το R8 RWS είναι επίσης και ελαφρύτερο, περιορίζοντας το βάρος του κατά 50 κιλά στην Coupe έκδοση και κατά 40 στην Spyder.

Σε επίπεδο επιδόσεων το πισωκίνητο coupe απαιτεί 3,7 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα δηλαδή 2/10 του δευτερολέπτου επιπλέον σε σχέση με την τετρακίνητη εκδοχή του, ενώ στην περίπτωση της Spyder ο χρόνος επιτάχυνσης για το ίδιο sprint διαμορφώνεται σε 3,8 δευτερόλεπτα έχοντας επίσης διαφορά 2/10ων του δευτερολέπτου σε σύγκριση με την Quattro έκδοση.

Παράλληλα με την κίνηση στους πίσω τροχούς η Audi Sport έχει ενσωματώσει στο παλμαρέ του R8 ένα σύστημα το οποίο ελέγχοντας τις ρυθμίσεις του πλαισίου και τις παραμέτρους των συστημάτων υποβοήθησης επιτρέπει στον οδηγό να δοκιμάσει την χαρά των ελεγχόμενων drifts.

Πλην όλων των υπολοίπων χαρακτηριστικών του που οφείλονται στην πίσω κίνηση το R8 V10 RWS, είναι επίσης και πιο προσιτό καθώς όπως ανακοινώθηκε η τιμή του στη Γερμανία ξεκινά από τις 140.000 ευρώ, έχοντας μια απόσταση 26.000 ευρώ από τις εκδόσεις Quattro.

auto.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024