Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συζητήθηκε η παραίτηση Κούσνερ για να προστατευθεί ο Τραμπ

Συζητήθηκε η παραίτηση Κούσνερ για να προστατευθεί ο Τραμπ

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει αναφορές ότι μερικοί από τους δικηγόρους της νομικής ομάδας που έχει οργανώσει ο Ντόναλντ Τραμπ είχαν εισηγηθεί την παραίτηση του γαμπρού του Τζάρεντ Κούσνερ από την θέση του υψηλόβαθμου συμβούλου του αμερικανού προέδρου, προκειμένου να προστατευθεί ο Τραμπ από τις έρευνες για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές, μεταδίδει το CNN.

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει αναφορές ότι μερικοί από τους δικηγόρους της
νομικής ομάδας που έχει οργανώσει ο Ντόναλντ Τραμπ
είχαν εισηγηθεί την παραίτηση του γαμπρού του Τζάρεντ Κούσνερ από την
θέση του υψηλόβαθμου συμβούλου του αμερικανού προέδρου, προκειμένου να
προστατευθεί ο Τραμπ από τις έρευνες για τη ρωσική εμπλοκή στις
αμερικανικές εκλογές, μεταδίδει το CNN.

Πηγές που γνωρίζουν την εξέλιξη της υπόθεσης γνωστοποίησαν στο CNN ότι η νομική ομάδα του Λευκού Οίκου στην διάρκεια της άνοιξης είχε εισηγηθεί την παραίτηση του Κούσνερ, προκειμένου να προστατεύσει τον πρόεδρο Τραμπ, από την διεξαγωγή των ερευνών αναφορικά με πιθανές επικοινωνίες υψηλόβαθμων συνεργατών του Αμερικανού προέδρου, με τους Ρώσους.

Από την άλλη μεριά, η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς δήλωσε ότι δεν υπήρξε «καμία παρουσίαση απόψεων» για το θέμα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν οι δικηγόροι έθεσαν το ζήτημα στον πρόεδρο.

«Όχι. Όχι, δεν υπήρξε συζήτηση από όσο γνωρίζω» για το θέμα αυτό, τόνισε η Σάντερς.
Η εφημερίδα The Wall Street Journal ανέφερε πρώτη προχθές ότι οι δικηγόροι του Τραμπ πίστευαν ότι ο Κούσνερ θα έπρεπε να παραιτηθεί, πριν από την δημοσιοποίηση αναφορών για την αποτυχία του να γνωστοποιήσει τις επαφές του με Ρώσους, που έγιναν γνωστές μέσα στο καλοκαίρι.

Ωστόσο, μία πηγή δήλωσε στο CNN ότι η ιδέα αυτή εξετάστηκε περιστασιακά τον Μάιο, ενώ υπήρξε διαφωνία μεταξύ των δικηγόρων αναφορικά με το ενδεχόμενο παραίτησης του Κούσνερ. Η ίδια πηγή δεν επιβεβαίωσε ότι σε κάποια χρονική στιγμή είχε ενημερωθεί ο πρόεδρος Τραμπ. Παράλληλα, τόνισε ότι ο Κούσνερ χειρίστηκε «πειστικά» το ζήτημα που προκλήθηκε, ως απόδειξη ότι οι προτάσεις για ενδεχόμενη παραίτηση του, δεν θα είχαν πρακτικό νόημα.

Η WSJ ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε ομόφωνη άποψη των δικηγόρων για το ενδεχόμενο της παραίτησης του Κούσνερ, μερικοί από αυτούς εξέφρασαν την ανησυχία τους στον πρόεδρο Τραμπ.

Πηγές που γνωρίζουν το θέμα δήλωσαν στην WSJ ότι οι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου είχαν προετοιμάσει μία ανακοίνωση για την περίπτωση που ο Κούσνερ αποφάσιζε τελικά να παραιτηθεί. Ο ίδιος όμως, δεν παραιτήθηκε και παραμένει εντός του στενού κύκλου των ανθρώπων και συμβούλων του Τραμπ.

Ο δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Τζον Ντόουντ απέρριψε το δημοσίευμα της WSJ δηλώνοντας προς την εφημερίδα ότι σύμφωνα «με την γνώση του για το θέμα» οι προβληματισμοί των δικηγόρων δεν έφτασαν ποτέ στον Τραμπ. «Δεν συμφωνώ καθόλου με την άποψη αυτή. Την θεωρώ παράξενη» δήλωσε ο Ντούντ, συμπληρώνοντας: «Εγώ τις απόψεις μου τις γνωστοποίησα».

Ο Μαρκ Κάσοβιτς, που είναι ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, εξέδωσε ανακοίνωση στην WSJ: «Δεν συζήτησα με άλλους δικηγόρους του προέδρου ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ θα έπρεπε να παραιτηθεί από την θέση του στον Λευκό Οίκο. Ποτέ δεν συμβούλεψα στον πρόεδρο ότι ο κ. Κούσνερ θα έπρεπε να παραιτηθεί από την θέση του. Δεν γνωρίζω επίσης άλλους δικηγόρους στην ομάδα του προέδρου, που να έκαναν μία τέτοια πρόταση».

Η WSJ ανέφερε ότι μερικοί από τους δικηγόρους του Τραμπ ανησυχούσαν από το γεγονός ότι Κούσνερ είχε τις περισσότερες επικοινωνίες με τους Ρώσους, ενώ μερικοί από τους δικηγόρους αυτούς ερευνώνται για τον ρόλο τους στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά και κατά την μεταβατική περίοδο πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Τραμπ.

Προς την κατεύθυνση αυτή έχει γίνει γνωστό ότι ο Λευκός Οίκος αναζητεί οικονομικά κονδύλια προκειμένου να καλύψει το οικονομικό κόστος της νομικής τους εκπροσώπησης, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο από την πορεία των ερευνών.

Το ενδεχόμενο συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και Ρώσων επιχειρηματιών κι αξιωματούχων, όπως επίσης και το ζήτημα που έχει προκύψει στις ΗΠΑ για ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 διερευνώνται από τρεις επιτροπές του Κογκρέσου.

Σχετική έρευνα, διεξάγει και το FBI υπό τον ανεξάρτητο ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μιούλερ, υπό την εποπτεία του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και στόχο την απόδοση ποινικών ευθυνών στην περίπτωση που διαπιστωθεί η διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024