Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota Land Cruiser 2018: Η ανανέωση της περιπέτειας

Toyota Land Cruiser 2018: Η ανανέωση της περιπέτειας

Το αειθαλές εγνωσμένου κύρους SUV ανανεώνεται με αφετηρία την έκθεση της Φρανκφούρτης.

Πέρα από τον λαμπρό κόσμο των φουτουριστικών πρωτότυπων και τις υποσχέσεις για εξωπραγματικές επιδόσεις που παρεπιδημούν στο «floor» της διεθνούς γερμανικής έκθεσης, η Φρανκφούρτη φιλοξενεί και πιο προσγειωμένες πρεμιέρες, όπως αυτή της ανανεωμένης εκδοχής του γνώριμου από εξηκονταπενταετίας Land Cruiser.

Πλην των στοχευμένων παρεμβάσεων στην εξωτερική του εμφάνιση οι οποίες εντοπίζονται σε μια νέα «όψη», ένα αναθεωρημένο πίσω τμήμα, ανασχεδιασμένους θόλους και διανθίζονται από προσθήκες όπως τα LED ημέρας των ακριβότερων εκδόσεων και τα τεχνολογίας LED φώτα φρένων, το Land Cruiser έχει αυξήσει και το συνολικό του μήκος κατά 0,6 εκατοστά.

Την ανανεωμένη εξωτερική του εικόνα του συμπληρώνουν οι νέου σχεδιασμού ζάντες καθώς και οι δύο νέες αποχρώσεις που έχουν προστεθεί στις οκτώ μέχρι πρότινος επιλογές του.

Σε επίπεδο κινητήρων, το ιαπωνικό SUV υποδέχεται στην γκάμα του έναν νέο κινητήρα diesel 2,8 λίτρων με ισχύ 177 ίππους και 450 Nm ροπής ο οποίος προφέρει τη δυνατότητα συνδυασμού του με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Αναλόγως την αγορά διάθεσής του Land Cruiser το οποίο θα κυκλοφορήσει σε 190 χώρες διαθέσιμοι θα είναι επίσης κινητήρας βενζίνης 2,7 λίτρων απόδοσης 161 ίππων καθώς και ο ισχυρότερος 4,0 λίτρων με απόδοση 249 ίππους.

Σημαντικές αναβαθμίσεις έχουν συντελεστεί σύμφωνα με την Toyota και στο εσωτερικό όπου έχουν αντικατασταθεί η πλειονότητα των υλικών στοχεύοντας σε υψηλότερη ποιότητα, ενώ στις αλλαγές συγκαταλέγονται η μεγαλύτερη οκτώ ιντσών οθόνη για το infotainment και η ψηφιακή οθόνη 4,2 ιντσών στο κέντρο του πίνακα οργάνων.

Παράλληλα, το ιαπωνικό SUV εντάσσει στο εξοπλιστικό του παλμαρέ το ολιστικό πακετο τεχνολογιών ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας της φίρμας, Toyota Safety Sense το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ενεργό cruise contron, pre-collision assist με δυνατότητα ανίχνευσης πεζών, σύστημα προειδοποίησης σε ενδεχόμενο ακούσιας αλλαγής λωρίδας, σύστημα προειδοποίησης για ενδεχόμενους κινδύνους σε διασταύρωση, αυτόματους προβολείς, σύστημα ειδοποίησης για τις τυφλές γωνίες καθώς και σύστημα επιτήρησης της πίεσης των ελαστικών.

auto.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024