Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ford Mustang 2018: Η ευρωπαϊκή πρεμιέρα ενός αμερικανοτραφούς muscle car

Ford Mustang 2018: Η ευρωπαϊκή πρεμιέρα ενός αμερικανοτραφούς muscle car

Η Ford Mustang επιστρέφει ανανεωμένη στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω της έκθεσης της Φρανκφούρτης, με ένα νέο κιβώτιο, αλλά και λιγότερη ισχύ στη «βασική» έκδοση της για λόγους προδιαγραφών ρύπων.


Εκτός από την ανανεωμένη εκδοχή του EcoSport, η «μπλε οβάλ» φίρμα θα παρουσιάσει στην Φρανκφούρτη την επίσης ανανεωμένη εκδοχή του εμβληματικού sportscar της, το οποίο είχε ήδη παρουσιαστεί στις αρχές της χρονιάς για την αμερικανική αγορά και πλέον ετοιμάζει την έλευσή του στην γηραιά ήπειρο προβάλλοντας πιο εξευρωπαϊσμένες προδιαγραφές με την ελπίδα ενδεχομένως να ξεπεράσει, σε μια νέα επανεξέταση, την βαθμολογία των τριών αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP.

Σε σχεδιαστικό επίπεδο, η Mustang ακολουθεί τις ίδιες σχεδιαστικές αλλαγές με το αμερικανικό αντίστοιχό της υιοθετώντας ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρες, νέα γρίλια, «ξαναγραμμένα» φτερά και ελαφρώς παραλλαγμένης αισθητικής πίσω φωτιστικά σώματα.

Πέρα από τις περιορισμένες διαφορές αισθητικής φύσεως, η Mustang εγκαινιάζει κάτω από το καπό της την παρουσία μιας αναβαθμισμένης εκδοχής του V8 κινητήρα των 5,0 λίτρων ο οποίος πλέον αποδίδει 450 ίππους και χάρη σε ένα νέο σύστημα διπλού ψεκασμού υπόσχεται καλύτερη απόκριση από τις χαμηλές στροφές του κινητήρα.

Μια άλλη σημαντική αναβάθμιση είναι η ένταξη του νέου αυτόματου κιβωτίου 10 σχέσεων της «μπλε οβάλ» φίρμας η οποία υπόσχεται πιο άμεση απόκριση και ταχείες εναλλαγές ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας μέσω των paddles στο τιμόνι.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα EcoBoost των 2,3 λίτρων, προσφέρει παραδόξως μικρότερη ισχύ στην ανανεωμένη εκδοχή της Mustang καθώς αυτή οποία περιορίζεται σε 290 ίππους για λόγους που συνδέονται με τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων και προκειμένου ο κινητήρας να συμβαδίζει με τις προδιαγραφές 6.2. Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνει η Ford, η απόδοση του κινητήρα δεν είναι υποδεέστερη χάρη και στο παραπάνω νέο αυτόματο κιβώτιο δέκα σχέσεων.

Βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στην ανάρτηση καθώς η ανανεωμένη Mustang διαθέτει νέα αμορτισέρ και νέες μεγαλύτερες αντιστρεπτικές δοκούς. Προαιρετικά οι αγοραστές της θα μπορούν να επιλέξουν το σύστημα ρύθμισης της ανάρτησης MagneRide το οποίο χάρη στην κυκλοφορία μαγνητοροϊκού υγρού που έχει την ιδιότητα να μεταβάλλει την ρευστότητά του όταν διοχετεύεται ηλεκτρική ενέργεια μέσω πηνίου, παραμετροποιώντας το βαθμό απόσβεσης των αμορτισέρ, υποσχόμενο άμεσες αντιδράσεις.

Παράλληλα, έχουν προστεθεί δύο ακόμα προγράμματα οδήγησης Drag Strip Mode και Μy Mode στα ήδη υπάρχοντα πέντε (Normal, Sport, Track Snow/Wet) με το πρώτο να λειτουργεί εν είδει launch control με γνώμονα τις επιδόσεις και το δεύτερο να επιτρέπει στον οδηγό να αποθηκεύσει τις αγαπημένες του ρυθμίσεις σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, την ανάρτηση και τον ήχο της εξάτμισης.

Επιπλέον, με φόντο τα τρία αστέρια κατά την δεύτερη εξέτασή της στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP η Mustang προσθέτει στον εξοπλισμό της σύστημα pre-collision assist με δυνατότητα ανίχνευσης πεζών, ρυθμιζόμενο cruise control, σύστημα προειδοποίησης σε ενδεχόμενο ακούσιας αλλαγής λωρίδας και σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας.

auto.in.gr

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024