Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τελεσίγραφο Eldorado Gold: Έως τις 22 Σεπτεμβρίου οι άδειες αλλιώς φεύγουμε

Τελεσίγραφο Eldorado Gold: Έως τις 22 Σεπτεμβρίου οι άδειες αλλιώς φεύγουμε

Περιθώριο έως τις 22 Σεπτεμβρίου για να χορηγήσει τις άδειες που απαιτούνται για τα δύο ορυχεία στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα, έδωσε η διοίκηση της Eldorado Gold. Διαφορετικά διακόπτει οριστικά τη λειτουργία της.

Περιθώριο έως τις 22 Σεπτεμβρίου για να χορηγήσει τις άδειες που απαιτούνται για τα δύο ορυχεία στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα, έδωσε η διοίκηση της Eldorado Gold. Διαφορετικά διακόπτει οριστικά τη λειτουργία της.

Στην περίπτωση που δεν εκδοθούν οι άδειες, τότε το 90% των θέσεων εργασίας θα χαθούν, προειδοποίησε ο πρόεδρος της καναδικής εταιρίας Τζ. Μπερνς.

Αφησε ωστόσο ένα παράθυρο διαλόγου στην κυβέρνηση, καλώντας σε διάλογο τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό.

Η Eldorado ζητά ενημέρωση για τους λόγους της καθυστέρησης στη χορήγηση των αδειών, όπως και για την αιτία προσφυγής στη διαιτησία, από την πλευρά της κυβέρνησης.

Παντού υπάρχουν αντιδράσεις, ηχηρές μειονότητες, και κάποιοι που αντιτίθενται στις επενδύσεις, επισήμανε ο επικεφαλής της καναδικής εταιρείας, προσέθεσε ωστόσο ότι αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα παραπάνω.

«Εκκρεμότητες στις οποίες δεν έχουμε απαντήσεις, δεν υπάρχουν, έχουμε δώσει στοιχεία και διευκρινίσεις σχετικά με κάθε άδεια, είναι επομένως απορίας άξιο για ποιο λόγο συνεχίζονται οι καθυστερήσεις», ανέφερε ο κ. Μπέρνς.

«Καλώ την κυβέρνηση να επιταχύνει την έγκριση των αδειών που θα βοηθήσει τα σχεδιά μας. Διαφορετικά και παρ’ ότι έχουμε επενδύσει κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ σε Ολυμπιάδα και Σκουριές, θα καταστεί αδύνατη η συνέχιση της λειτουργίας της δραστηριοτητάς μας στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Burns, εξηγώντας ότι διαφορετικά οι εγκαταστάσεις της εταιρείας τεθούν σε καθεστώς συντήρησης στις 21 Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος επισήμανε ότι έχει μέχρι σήμερα αποστείλει τρεις επιστολές στον πρωθυπουργό δίχως να έχει πάρει καμία απάντηση, ενώ άκαρπες υπήρξαν και οι συναντήσεις του με τον κ. Σταθάκη.

«Η εταιρεία έχει ευθύνη απέναντι στους μετόχους της, που δεν γίνεται να βλέπουν την βουτιά της αξίας της μετοχής, θέτουν ερωτήματα και δεν παίρνουν απαντήσεις» συνέχισε ο επικεφαλής της καναδικής εταιρείας. Και κάλεσε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σκεφτεί τους εργαζομένους και τι συνεπάγεται για τους ίδιους το γεγονός ότι δεν εκδίδονται οι άδειες.

Επανέλαβε πάντως ότι ο ίδιος είναι ανοικτός σε συζητήσεις με τους κ.κ. Τσίπρα και Σταθάκη, προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Γιώργος Φιντικάκης

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024