Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η PSA/Peugeot-Citroen απορρίπτει τις αιτιάσεις για παραποίηση εκπομπών ρύπων

Η PSA/Peugeot-Citroen απορρίπτει τις αιτιάσεις για παραποίηση εκπομπών ρύπων

Ο γαλλικός όμιλος διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde για την ύπαρξη λογισμικού παραποίησης εκπομπών ρύπων σε αυτοκίνητά της.

O γαλλικός όμιλος με ανακοίνωσή του διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde που αναφέρει ότι οι αρμόδιες γαλλικές υπηρεσίες εντόπισαν ύποπτο λογισμικό παραποίησης εκπομπών ρύπων το οποίο έχει τοποθετηθεί σε δύο εκατομμύρια αυτοκίνητά της.

Εκπρόσωπος της PSA/Peugeot-Citroen, απαντώντας στο επίμαχο δημοσίευμα το οποίο επικαλείται εσωτερικό έγγραφο του γαλλικού ομίλου το οποίο βρίσκεται στα χέρια των αρμόδιων υπηρεσιών, ανέφερε ότι ο γαλλικός όμιλος αρνείται την παρουσία οποιουδήποτε μη νόμιμου λογισμικού στους κινητήρες της.

Παράλληλα σε επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον γαλλικό όμιλο υπογραμμίζεται ότι η PSA/Peugeot-Citroen είναι οι μοναδικές αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν δεσμευτεί να δημοσιοποιούν μεγέθη διοξειδίου του άνθρακα που αντιστοιχούν σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης ενώ το ίδιο θα πράξουν έως το τέλος της χρονιάς σε ό,τι αφορά τις τιμές οξειδίου του αζώτου.

Επίσης, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η στρατηγική εξέλιξης κινητήρων από τις PSA/Peugeot-Citroen έγκειται στη διατήρηση χαμηλών επιπέδων οξειδίων του αζώτου σε διαδρομές εντός πόλης και στη διασφάλιση ότι θα υπάρχουν ισορροπημένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και οξειδίων του αζώτου κατά τις διαδρομές σε αυτοκινητοδρόμους.

To επίμαχο δημοσίευμα της Le Monde επικαλείται εσωτερικό έγγραφο του ομίλου που έχει περιέλθει στις αρμόδιες κρατικές αρχές και το οποίο αναφέρεται σε πρακτικά εταιρικών συναντήσεων, όπου έχει τεθεί ζήτημα «επαναρύθμισης λογισμικού του κινητήρα ούτως ώστε η παρουσία του να καθίσταται λιγότερο εμφανής».

auto.in.gr

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024