Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Δωρεάν με το «Βήμα της Κυριακής»: Ο β’ τόμος «Φραντς Κάφκα-Μίλενα Γιέσενκα»

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου με «Το Βήμα» κυκλοφορεί ο δεύτερος τόμος «Φραντς Κάφκα-Μίλενα Γιέσενκα - Γυμνοί μπροστά στα φαντάσματα».

Αυτή την Κυριακή μαζί με «Το Βήμα» η σειρά «Αξεπέραστοι Ερωτες». Ερωτες που άφησαν ιστορία, θρυλικά ζευγάρια που πέρασαν στη σφαίρα του μύθου και σημάδεψαν τον 20ό αιώνα.

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί ο δεύτερος τόμος «Φραντς Κάφκα-Μίλενα Γιέσενκα – Γυμνοί μπροστά στα φαντάσματα».

Η σχέση του Φραντς Κάφκα με τη Μίλενα Γιέσενκα ξεκινά το 1920, όταν ο συγγραφέας που έμελλε να αναγνωριστεί ως κορυφαίος του 20ού αιώνα είναι 38 ετών και με την εύθραυστη υγεία του σε δύσκολη κατάσταση. Εκείνη είναι μόλις 24 ετών, μεταφράστρια και επιφυλλιδογράφος, και δυστυχισμένη στον γάμο της. Το ειδύλλιο εξελίσσεται σε φλογερό έρωτα και διαρκεί περίπου δύο χρόνια. Πολύ αργότερα, το 1944, είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο του Κάφκα, η Μίλενα, κλεισμένη σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, θυμάται τα νιάτα της, την προπολεμική Πράγα, τις λογοτεχνικές συζητήσεις στα καφέ, τους πολιτικούς της αγώνες. Κυρίως, όμως, θυμάται τον Φραντς Κάφκα, τον μεγαλοφυή συγγραφέα, τον άντρα που κυριευόταν από πανικό στη θέα του κορμιού της γυναίκας που αγαπούσε. Η Μίλενα αφηγείται τη ζωή της και περιγράφει έτσι το χρονικό όχι απλώς ενός απελπισμένου έρωτα, αλλά και ενός ολόκληρου κόσμου ανάμεσα σε δύο παγκόσμιους πολέμους ο οποίος, παρά τις υψηλές προσδοκίες που είχε δημιουργήσει, ήταν μάλλον εξαρχής καταδικασμένος.

Η Αλίνα Ρέιες (ψευδώνυμο, αντλημένο από νουβέλα του Χούλιο Κορτάσαρ) γεννήθηκε το 1943 στην Μπρυζ της Γαλλίας. Με σπουδές αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας και δημοσιογραφίας, έχει εκδώσει πολλά βιβλία, μεταξύ των οποίων και την ερωτική ιστορία του Φραντς Κάφκα με τη Μίλενα Γιέσενκα το 2000.

Την επόμενη εβδομάδα, θα ακολουθήσει:

  • Κώστας Καρυωτάκη – Μαρία Πολυδούρη «Η αρχή της αμφισβήτησης»

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024