Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Sayer: Το τιμόνι του μέλλοντος από τις Jaguar-Land Rover

Sayer: Το τιμόνι του μέλλοντος από τις Jaguar-Land Rover

Οι Βρετανοί επιχειρούν να αποτυπώσουν το ιδανικό σύστημα διεύθυνσης του αυτόνομου αύριο καταλήγοντας σε μια σχεδιαστική μελέτη απαράμιλλου design και τεχνητής νοημοσύνης.

Οι βρετανοί αποκαλύπτουν μια σχεδιαστική μελέτη τιμονιού, συνδυάζοντας γενναίες δόσεις τεχνητής νοημοσύνης και ευρηματικού design σε μια ιδανική αποτύπωση των συστημάτων διεύθυνσης για το αύριο της αυτόνομης οδήγησης όπου το τιμόνι θα πρέπει να αναζητήσει ένα νέο ρόλο.

Αυτόν ακριβώς τον ρόλο επιχειρεί να περιγράψει το φουτουριστικό τιμόνι Sayer, όπως ονομάζεται, το οποίο θα παρουσιαστεί στο 1ο φεστιβάλ τεχνολογίας του κολεγίου Saint Martins του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, το Sayer αποτελεί κάτι μεταξύ συστήματος διεύθυνσης και προσωπικού βοηθού, «ακούει» σε φωνητικές εντολές και μπορεί, αποκτώντας πρόσβαση στην προσωπική σας ατζέντα, να σας υπενθυμίσει την ώρα που θα πρέπει να ξυπνήσετε προκειμένου να είστε συνεπείς για τις υποχρεώσεις σας καθώς και να φροντίσει να φέρει το αυτοκίνητο στο κατώφλι σας, χάρη στο εξελιγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο θα διαθέτει.

Παράλληλα, θα μπορεί να σας πληροφορήσει για το ποια τμήματα της εκάστοτε διαδρομής σας προσφέρονται για οδήγηση με κριτήριο την μέγιστη οδηγική ευχαρίστηση.

Σε επίπεδο design, το Sayer διαθέτει ένα και μοναδικό διακόπτη να διαταράσσει τον σχεδιαστικό μινιμαλισμό του, ενώ μπορεί να προβάλλει στις ματ αλουμινένιες επιφάνειές του πληροφορίες και ενδείξεις που θεωρεί ζωτικές για τον οδηγό του.

Όπως σημειώνουν οι JLR οι οποίες περιγράφουν τη σχεδιαστική μελέτη ως ένα «όμορφα σμιλεμένο έργο τέχνης», η ονομασία του οφείλεται σε έναν ιδιαίτερα αφοσιωμένο υπάλληλο της εταιρείας, τον Malcolm Sayer ο οποίος εργάστηκε για τους Βρετανούς μεταξύ 1951 και 1970 και η δημιουργία του συγκεκριμένου τιμονιού βασίζεται σε ιδέες του.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024