Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη και στις Βρυξέλλες η Κατερίνα Στεφανίδη με 4.85μ.

Πρώτη και στις Βρυξέλλες η Κατερίνα Στεφανίδη με 4.85μ.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τη σεζόν του ανοικτού στίβου η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία μετά το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου στο επί κοντώ, αναδείχθηκε νικήτρια και στον 2ο τελικό της σειράς Diamond League της IAAF στις Βρυξέλλες με άλμα στα 4.85μ..

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τη σεζόν του ανοικτού στίβου η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία μετά το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου στο επί κοντώ, αναδείχθηκε νικήτρια και στον 2ο τελικό της σειράς Diamond League της IAAF στις Βρυξέλλες.

Ο «τυφώνας»… Στεφανίδη, που έχει κατακτήσει στην καριέρα της όλους τους μεγάλους διεθνείς τίτλους, κέρδισε και τη σειρά του Diamond League για 2η συνεχή χρονιά, αφού στην πρωτεύουσα του Βελγίου υπερίσχυσε των αντιπάλων της με 4.85μ, ενώ στη συνέχεια τοποθέτησε τον πήχη στα 4.92μ για να σημειώσει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ αλλά και την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο (έχει φέτος 4.91μ), χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Παράλληλα παρέμεινε αήττητη την θερινή σεζόν σε όλους τους αγώνες της και φυσικά στο Diamond League, αφού είχαν προηγηθεί οι νίκες της σε Ντόχα, Ρώμη, Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ. Είναι η τρίτη συνεχής νίκη στη σειρά για τις Ελληνίδες άλτριες, αφού το 2015 είχε πρωτεύσει στο επί κοντώ η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Στις Βρυξέλλες η Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4.65μ, τα οποία υπερέβη με την 1η προσπάθεια, ύψος που επίσης πέρασαν οι Σάντι Μόρις (ΗΠΑ), Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς), Κέιτ Νάζετ (ΗΠΑ) και Νικόλ Μπίχλερ (Ελβετία). Στα 4.75μ απέτυχαν τρεις φορές οι δύο τελευταίες αθλήτριες, ενώ η Μόρις το υπερέβη με την πρώτη και η Στεφανίδη με την 2η, όπως και η Νιούμαν που σημείωσε νέο εθνικό ρεκόρ.

Η μάχη συνεχίστηκε στα 4.85μ, όπου η Ελληνίδα άλτρια πέρασε με την 1η προσπάθεια, παίρνοντας το προβάδισμα για την πρωτιά και πράγματι τα κατάφερε, αφού Μόρις και Νιούμαν απέτυχαν να υπερβούν το ύψος, παίρνοντας την 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024