Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χιμένεθ: «Καθήκον μας να κάνουμε την ΑΕΚ μεγαλύτερη»

Χιμένεθ: «Καθήκον μας να κάνουμε την ΑΕΚ μεγαλύτερη»

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ εν όψει του κρίσιμου αγώνα της ΑΕΚ την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ με την Μπριζ, όπου θα κριθεί η πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Η Ένωση έχοντας αποσπάσει το 0-0 στο Βέλγιο έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση και ο ισπανός τεχνικός τόνισε ότι «έχουμε ένα καθήκον να κάνουμε την ΑΕΚ μεγαλύτερη. Δεν γίνεται να δίνουμε χαρά στον κόσμο μιλώντας μόνο για το νέο γήπεδο».

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ
εν όψει του κρίσιμου αγώνα της ΑΕΚ την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ με την Μπριζ,
όπου θα κριθεί η πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Η Ένωση
έχοντας αποσπάσει το 0-0 στο Βέλγιο έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση
πρόκριση και ο ισπανός τεχνικός τόνισε ότι «έχουμε ένα καθήκον να
κάνουμε την ΑΕΚ μεγαλύτερη. Δεν γίνεται να δίνουμε χαρά στον κόσμο
μιλώντας μόνο για το νέο γήπεδο».

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ:

– Για το αρχικό σχήμα στο αυριανό ματς:

«Έχω αποφασίσει για την ενδεκάδα, αλλά αμφιβάλλω μόνο για μία θέση. Η αλήθεια είναι ότι, με τιμωρημένο τον Λιβάγια και με τους τραυματίες που έχουμε, οι επιλογές μας είναι περιορισμένες. Αλλά πρέπει να βρούμε 11 παίκτες και τρεις αλλαγές που θα μας βοηθήσουν.

Είμαι ένας προπονητής που δεν επικεντρώνεται μόνο στην αρχική ενδεκάδα, αλλά γενικά στην ομάδα που θα αγωνιστεί και στην εικόνα που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο».

– Για το γκολ που έχει ανάγκη (αλλά και πρόβλημα) η ΑΕΚ:

«Στο πρώτο παιχνίδι και ειδικά στο α΄ ημίχρονο υπήρξαν κάποιες ξεκάθαρες ευκαιρίες να σκοράρουμε. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα εκείνου το αποτέλεσμα δεν άλλαξε, άρα ξεκινάμε από την αρχή. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο ματς εναντίον μιας πολύ καλής ομάδας, αλλά στόχος μας παραμένει η είσοδος στους ομίλους του Europa League».

– Για τις αλλαγές στα συστήματα:

«Θέλω να προσαρμόσω το σύστημα της ομάδας στους ποδοσφαιριστές, τους οποίους έχω στη διάθεσή μου. Σέβομαι, αλλά δεν πιστεύω τους προπονητές που νομίζουν ότι έχουν εφεύρει το ποδόσφαιρο. Πιστεύω στην τακτική, εάν ο ποδοσφαιριστής μπορεί να την εφαρμόσει. Εναντίον αντιπάλων που είναι ίσοι ή ανώτεροι από εμάς, μπορούμε να παίξουμε με τρεις στόπερ. Αλλά και γενικά, αν το απαιτούν οι συνθήκες ενός αγώνα. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις μια καλύτερη ομάδα, είναι να παίξεις με το ίδιο σύστημα που παίζει και αυτή».

– Για τη μεταγραφική ενίσχυση:

«Το ρόστερ που έχω, για μένα είναι το καλύτερο. Όταν θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε μια μεταγραφή, τότε επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό. Οι παίκτες μου είναι καταπληκτικοί, έχουν μεγάλη καρδιά και είμαι βέβαιος ότι αύριο θα τη βγάλουν στο γήπεδο. Προσπαθώ να δουλέψω για να χτίσω μια ομάδα. Το να κερδίζεις είναι δύσκολο και ειδικά στην Ευρώπη».

– Για την ιστορική σημασία που έχει το αυριανό ματς:

«Η ΑΕΚ πρέπει να μεγαλώνει και να εκσυγχρονίζεται ακόμα περισσότερο. Δυστυχώς, με όλα αυτά που έγιναν και τον υποβιβασμό της ομάδας, έχασε πολλές θέσεις και στην Ευρώπη. Με τη δουλειά που οφείλουμε όλοι να κάνουμε, ελπίζω ότι στο κοντινό μέλλον θα έχουμε κάποιες επιτυχίες και κάποιες στιγμές που θα θυμόμαστε. Η ιστορία μπορεί να σε κάνει να νιώθεις σπουδαίος, αλλά δεν μπορείς να ζεις μόνο με την Ιστορία».

Όσο για το θέμα με τον Βράνιες και το ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού, ο Χιμένεθ ήταν ξεκάθαρος:

«Παρακαλώ πολύ να μη φύγουν άλλοι ποδοσφαιριστές! Είναι καλό να παρακολουθούν τους παίκτες μας. Ο Βράνιες είναι πολύ γρήγορος και δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, αλλά έχει και στοιχεία που χρειάζονται βελτίωση. Είναι φυσιολογικό να τον ξεχωρίσουν κάποιες ευρωπαϊκές ομάδες. Είναι καλό για όλους».

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Μιχάλης Μπακάκης ο οποίος δήλωσε:

«Έχουμε ένα επιπλέον κίνητρο για να παίξουμε Ευρώπη. Πολλά μάτια είναι πάνω μας. Ξέρουμε ότι πολλοί παίκτες απορρίπτουν ομάδες μόνο και μόνο επειδή δεν παίζουν στην Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό και θα κάνουμε τα πάντα για να μπούμε στους ομίλους. Θα έχουμε τη δική μας στρατηγική στο γήπεδο με βασικό στόχο να κρατήσουμε το μηδέν.

»Ο κόσμος πρέπει να δείξει υπομονή και πιστεύω πως στο τέλος όλοι θα χαμογελάσουμε με την πρόκριση. Με εξιτάρει το αυριανό ματς. Οταν παίζεις εναντίον τέτοιων αντιπάλων θες να τεστάρεις και τις δικές σου ικανότητες. Πιστεύω ότι είναι πρόκληση για όλους τους παίκτες. Το θέλουμε όλοι και θα δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024