Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κομισιόν: Άφησαν τον Βρετανό να φυλάει το μαγαζί

Κομισιόν: Άφησαν τον Βρετανό να φυλάει το μαγαζί

Ο ορισμός της εμπιστοσύνης (ή της τρέλας) στην ΕΕ; Να αφήνεις σε Βρετανό τα κλειδιά του κτηρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ (σχεδόν) όλοι οι άλλοι κάνουν διακοπές. Ο Γιούνκερ ήταν ξεκάθαρος πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να είναι ανοικτή τον Αύγουστο. Μάλιστα, έστειλε και σχετικό σημείωμα προς όλους, με τις «βάρδιες» Αυγούστου.

Ο ορισμός της εμπιστοσύνης (ή της τρέλας) στην ΕΕ; Να αφήνεις σε Βρετανό τα κλειδιά του κτηρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ (σχεδόν) όλοι οι άλλοι κάνουν διακοπές.

Αυτό συνέβη την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Τζούλιαν Κινγκ -ο τελευταίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις επίτροπος από τη Βρετανία- ήταν στο γραφείο του στην Κομισιόν, την ώρα που όλοι οι άλλοι συνάδελφοί του έκαναν τα καλοκαιρινά μπάνια τους, αναφέρει το Politico.

Το «αφεντικό», ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεν ήταν σε διακοπές όλη την περασμένη εβδομάδα, έφυγε προς τα τέλη, ίσως για να έχει στο νου του τον βρετανό επίτροπο στην πρώτη εβδομάδα «βαρδιών» στην Κομισιόν.

Γιατί ο Τζούλιαν Κινγκ είχε δουλειά να κάνει. Μεταξύ άλλων υπέγραψε έκτακτη βοήθεια εννέα εκατ. ευρώ προς την UNHCR για την ανακούφιση των προσφύγων, ενώ έδωσε και το πράσινο φως στο νέο τρόπο χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας Νέων.

Αλλά το πιο σημαντικό: Ήταν στο γραφείο του.

Ο Γιούνκερ ήταν ξεκάθαρος πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να είναι ανοικτή τον Αύγουστο. Μάλιστα, έστειλε και σχετικό σημείωμα προς όλους, σύμφωνα με ανθρώπους που το έλαβαν.

Το σημείωμα περιέγραφε και τις «βάρδιες». Ο Βρετανός Τζούλιαν Κινγκ κάλυψε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, ο μαλτέζος Καρμένου Βέλα τη δεύτερη, ακολουθεί η ρουμάνα Κορίνα Κρέτσου και το πρόγραμμα «κλείνει» ο Κύπριος Χρήστος Στυλιανίδης. Αυτά μέχρι τις 27 Αυγούστου. Μετά επιστρέφει και το «αφεντικό».

Το σύστημα βαρδιών είναι μέρος του σχεδίου Γιούνκερ για μια πιο «πολιτική» Κομισιόν, και ένας τρόπος να στείλει μήνυμα προς τους άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι η πολιτική δεν μπορεί πάντα να περιμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Αποψη την οποία δεν συμμερίζεται, όπως φαίνεται, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή στον Γιούνκερ, με την οποία τον ενημέρωνει ότι αν χτυπήσει το τηλέφωνο, δεν θα είναι κανείς εκεί για να το σηκώσει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024