Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δύο νεκροί από τα 6,4 Ρίχτερ στην Κω, τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές

Δύο νεκροί από τα 6,4 Ρίχτερ στην Κω, τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές

Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κω στη 1:31 π.μ. Στους δρόμους οι κάτοικοι του νησιού, πολλές υλικές ζημιές, που θα γίνουν ορατές με το πρώτο φως της ημέρας. Φωτορεπορτάζ...

Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κω στη 1:31 π.μ. Πολλές υλικές ζημιές, που θα γίνουν ορατές με το πρώτο φως της ημέρας.

Τις πληροφορίες για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, ενώ υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές.

Το επίκεντρο τού σεισμού ήταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κω, κοντά στις τουρκικές ακτές και είχε εστιακό βάθος 8 χλμ.

Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε δεύτερος σεισμός 5,1 Ρίχτερ 26 χλμ βόρεια της Λέρου, στο ίδιο εστιακό βάθος.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, από τις 01:53 και για την επόμενη μισή ώρα ακολούθησαν τρεις ισχυροί μετασεισμοί 4,6, 4,5 και 4,7 Ρίχτερ σε απόσταση μικρότερη των 10 χλμ από τα τουρκικά παράλια, με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν και οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας.

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και το λιμάνι της Κω, με αποτέλεσμα να μην
μπορέσει να καταπλεύσει στο νησί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue
Star Paros. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο
του για Νίσυρο, Τήλο, Σύμη Ρόδο και Καστελόριζο.

Ανάμεσα στις πολλές ζημιές είναι και ο μιναρές στην Κω.

Ο σεισμός προκάλεσε υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν οι κάτοικοι και αρκετοί να έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, φοβούμενοι τους μετασεισμούς.

Όλος ο κρατικός μηχανισμός της Κω είναι σε επιφυλακή, ενώ ανακλήθηκαν και όλες οι άδειες των γιατρών.

Στο νησί μεταβαίνει εσπευσμένα κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) με επικεφαλής τον πρόεδρό του, καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα.

Όπως δίπλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λέκκας, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,4 ρίχτερ με επίκεντρο 15 χλμ ανατολικά της Κώ. Είχε εστιακό βάθος 8 χλμ και φορά ανατολικά-δυτικά. Οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας και για την ώρα δεν μπορούν να γίνουν άλλες εκτιμήσεις.

Στην Κω μεταβαίνει από τη Μυτιλήνη με αεροσκάφος C-130 και o υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που του έχει δοθεί, υπάρχουν αρκετοί ελαφρά τραυματίες και σοβαριές ζημιές σε αρκετά κτίρια.

Στο νησί, πρόσθεσε, μεταβαίνει ελικόπτερο Super Puma και ελικόπτερο Chinook για τη μεταφορά τραυματιών στη Ρόδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024