Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρό προϋπολογισμό της ΕΕ ζήτησε ο Τσίπρας από τον επίτροπο Έτινγκερ

Ισχυρό προϋπολογισμό της ΕΕ ζήτησε ο Τσίπρας από τον επίτροπο Έτινγκερ

Να υπάρξει ισχυρός προϋπολογισμός για την ανάπτυξη ζήτησε από τον επίτροπο Έτινγκερ ο πρωθυπουργός κατά τη τους συνάντησή τους, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως η Ελλάδα θα συμβάλει αποφασιστικά και εποικοδομητικά στη συζήτηση για τον νέο προϋπολογισμό της ΕΕ.

Να υπάρξει ισχυρός προϋπολογισμός για την ανάπτυξη ζήτησε από τον επίτροπο Έτινγκερ ο πρωθυπουργός κατά τη τους συνάντησή τους, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη συνάντηση ο Ευρωπαίος επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων, Γκίντερ Έτινγκερ, ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον προϋπολογισμό της Ένωσης στην επόμενη περίοδο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένας ισχυρός προϋπολογισμός με προτεραιότητα στη χρηματοδότηση της σύγκλισης, της ανάπτυξης, της κοινωνικής Ευρώπης, καθώς και για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ΕΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως η Ελλάδα θα συμβάλει αποφασιστικά και εποικοδομητικά στη συζήτηση για τον νέο προϋπολογισμό της ΕΕ.

Παυλόπουλος: Σεβασμός των συνόρων

«Οι Ευρωπαίοι πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν οι γείτονές μας ότι δεν είναι δυνατόν και να φιλοδοξούν να αποτελέσουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην σέβονται το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό του», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον επίτροπο Έτινγκερ.

«Ο σεβασμός των Ευρωπαϊκών Συνόρων, με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, είναι στοιχειώδης προϋπόθεση για να μπορεί μια τρίτη χώρα να αποτελέσει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημείωσε εξάλλου ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ιδίως στο Αιγαίο, θωρακίζουν και τα σύνορα της Ευρώπης και όχι μόνο τα ελληνικά σύνορα.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα συμφωνεί απολύτως σε ό,τι αφορά τη θωράκιση της Κοινωνικής Συνοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως στην καταπολέμηση των ανισοτήτων και της ανεργίας των νέων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα συμφωνεί απολύτως με την διαμόρφωση μιας πολιτικής σχετικά με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα, η οποία βασίζεται στην αλληλεγγύη.

Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε τη Γερμανία παράδειγμα αλληλεγγύης ιδίως στο προσφυγικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024