Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε διπλωματική περιοδεία για το Brexit Ουίλιαμ και Κέιτ;

Σε διπλωματική περιοδεία για το Brexit Ουίλιαμ και Κέιτ;

«Brexit diplomacy tour», είναι η φράση που τις τελευταίες ώρες υιοθετούν όλα και περισσότερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα στην πενθήμερη περιοδεία του βρετανικού πριγκιπικού ζεύγους σε Πολωνία και Γερμανία, ενώ ξεκινά ο νέος γύρος συνομιλιών για το Brexit.

«Brexit diplomacy tour», είναι η φράση που τις τελευταίες ώρες υιοθετούν όλα και περισσότερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα στην πενθήμερη περιοδεία του βρετανικού πριγκιπικού ζεύγους σε Πολωνία και Γερμανία, ενώ ξεκινά ο νέος γύρος συνομιλιών για το Brexit.

Στη Βαρσοβία, πρώτος σταθμός της περιοδείας, έφθασαν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ.
Το ταξίδι, που οργανώθηκε από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν συνδέεται επίσημα με τις σχέσεις Λονδίνου και ΕΕ, τα βρετανικά μέσα όμως κάνουν λόγο για Brexit diplomacy tour, δηλαδή για διπλωματική περιοδεία που αφορά στο Brexit.

Για τη Βαρσοβία, η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ έχει ιδιαίτερη σημασία: Σχεδόν ένα εκατομμύριο Πολωνοί δουλεύουν πέρα από τη Μάγχη.

Δεν θα είναι μόνο επισκέπτες…

Στην Πολωνία όπου είναι καλεσμένοι του προέδρου Αντρέι Ντούντα και της συζύγου του, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ θα επισκεφτούν το Μουσείο της Εξέγερσης στη Βαρσοβία και το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Στάτχοφ, που ιδρύθηκε το 1939 από τους Γερμανούς εκεί όπου ήταν τότε το έδαφος της ελεύθερης πόλης Ντάντσιχ (το σημερινό Γκντανσκ). Στην ίδια πόλη, θα συναντήσουν κατά κάποιον τρόπο τη ζωντανή ιστορία, καθώς θα μεταβούν στο Μουσείο του Κινήματος Αλληλεγγύη, όπου θα συναντήσουν τον πρώην ηγέτη του και πρώην πρόεδρο της Πολωνίας, νομπελίστα Ειρήνης Λεχ Βαλέσα.

Στη Γερμανία, το πριγκιπικό ζεύγος θα μεταβεί στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, ένα ακόμη μνημείο που θυμίζει τις πιο σκοτεινές σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Καθεμιά από τις συναντήσεις αυτές με την ιστορία περιλαμβάνει συνάντηση με επιζήσαντες.

Ωστόσο οι βρετανοί γαλαζοαίματοι θα δουν και τη σύγχρονη Πολωνία, θα συναντηθούν με νεαρούς επιχειρηματίες στην κορυφή ενός υπερσύγχρονου ουρανοξύστη στη Βαρσοβία και θα δουν το πολύ πρόσφατο σαιξπηρικό θέατρο στο Γκντανσκ, παραπέμποντας στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ αυτού του λιμανιού της Βαλτικής και της μεγαλύτερης ναυτικής δύναμης της Ευρώπης.

Η Γερμανία, από την πλευρά της, θα δείξει στον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πιλότο ελικοπτέρων, το κέντρο εκπαίδευσης της Airbus και την αλυσίδα συναρμολόγησης του Airbus A320.

Στις δύο χώρες, ο Ουίλιαμ δεν θα είναι μόνο επισκέπτης: Θα είναι επίσης ο οικοδεσπότης στις δεξιώσεις που θα δοθούν για εκλεκτούς καλεσμένους με την ευκαιρία των γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ, στον Πορτοκαλεώνα του βασιλικού πάρκου του Λαζιένκι στη Βαρσοβία και στην κατοικία του βρετανού πρεσβευτή στο Βερολίνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024