Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η IAAF επέβαλε προσωρινό αποκλεισμό στον Φρέντερικς

Η IAAF επέβαλε προσωρινό αποκλεισμό στον Φρέντερικς

Η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το μέλος του συμβουλίου της, Φράνκι Φρέντερικς, τιμωρήθηκε με προσωρινό αποκλεισμό, όσο εκκρεμεί έρευνα σε βάρος του για ενδεχόμενη παράβαση των κανόνων δεοντολογίας. Ο παλαίμαχος σπρίντερ από τη Ναμίμπια βρίσκεται στο «στόχαστρο» έρευνας για πληρωμές που έλαβε από τον Πάπα Μασάτα Ντιάκ, γιό του πρώην προέδρου της IAAF, Λαμίν Ντιάκ, την ημέρα που το Ρίο επικράτησε στην ψηφοφορία για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το μέλος του συμβουλίου της, Φράνκι Φρέντερικς, τιμωρήθηκε με προσωρινό αποκλεισμό, όσο εκκρεμεί έρευνα σε βάρος του για ενδεχόμενη παράβαση των κανόνων δεοντολογίας.

Ο παλαίμαχος σπρίντερ από τη Ναμίμπια βρίσκεται στο «στόχαστρο» έρευνας για πληρωμές που έλαβε από τον Πάπα Μασάτα Ντιάκ, γιό του πρώην προέδρου της IAAF, Λαμίν Ντιάκ, την ημέρα που το Ρίο επικράτησε στην ψηφοφορία για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Υπενθυμίζεται ότι εντός του 2017 και ύστερα από καταγγελίες διαφθοράς που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», ο Φρέντερικς, ο οποίος είναι μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αποχώρησε από τη θέση του επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων για την διοργάνωση των Αγώνων του 2024, ενώ έθεσε επίσης εαυτόν εκτός της ομάδας εργασίας που σύστησε η IAAF για την διερεύνηση των καταγγελιών για το ντόπινγκ στη Ρωσία.

Από την πλευρά του, ο 50χρονος Φρέντερικς απορρίπτει τους εναντίον του ισχυρισμούς, λέγοντας ότι ένα ποσό 300.000 δολαρίων καταβλήθηκε στην εταιρεία του ως ανταμοιβή για νόμιμη εργασία.

Ο παλαίμαχος σπρίντερ έχει δικαίωμα να καταθέσει έφεση κατά του προσωρινού αποκλεισμού του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024