Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελαχιστοποίηση του ρίσκου και μετά έξοδος στις αγορές

Ελαχιστοποίηση του ρίσκου και μετά έξοδος στις αγορές

«Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση» σχολίασε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κυβερνητική πηγή τη φημολογούμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μέσα στα επόμενα 24ωρα. Πληροφορίες του Βήματος αναφέρουν ότι η έξοδος στις αγορές δεν θα γίνει τις επόμενες ημέρες, καθώς η Αθήνα θα περιμένει να αφομοιωθεί από τις αγορές η απόφαση του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι η έξοδος μπορεί να πραγματοποιηθεί και το φθινόπωρο.

«Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση» σχολίασε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κυβερνητική πηγή τη φημολογούμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μέσα στα επόμενα 24ωρα.

«Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση. Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων και θα αποφασίσει για τον καταλληλότερο χρόνο εξόδου, όχι με βάση τις φημολογίες αλλά με αποκλειστικό κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους» ανέφερε η κυβερνητική πηγή.

Ελαχιστοποίηση του ρίσκου

Πληροφορίες του Βήματος αναφέρουν ότι η έξοδος στις αγορές δεν θα γίνει ούτε σήμερα ούτε αύριο Τρίτη, καθώς πρέπει να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι, δηλαδή το ρίσκο από την έξοδο αυτή, κάτι που σημαίνει ότι η έξοδος μπορεί να πραγματοποιηθεί και το φθινόπωρο.

Την Πέμπτη, όπως είναι γνωστό, συνεδριάζει το ΔΝΤ για να εγγυηθεί τη συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα και να συζητήσει το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική πλευρά δεν θα βιαστεί να βγει στις αγορές, καθώς θα περιμένει να αφομοιωθεί από τις αγορές η ανακοίνωση του Ταμείου.

Δεν θα βιαστούμε, αναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντες, θα εκτιμήσουμε τα νέα δεδομένα, θα περιμένουμε να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες από τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, καθώς σκοπός είναι η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και η βιωσιμότητα πρόσβασης αυτής στις αγορές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024