Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στάθμευση στην «Έξυπνη Πόλη» του Δήμου Τρικάλων από το PARKGURU

Στάθμευση στην «Έξυπνη Πόλη» του Δήμου Τρικάλων από το PARKGURU

Η έξυπνη διαχείριση στάθμευσης θα καλύψει αρχικά 45 θέσεις στάθμευσης και θέσεις ΑΜΕΑ. Μέσω της εφαρμογής της PARKGURU, οι πολίτες εντοπίζουν διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης, πληρώνουν  αλλά και ανταμείβονται ενώ ο Δήμος θα μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις θέσεις και τη χρήση τους, μέσω προηγμένων εφαρμογών αναφορών και αστυνόμευσης της PARKGURU.

H PARKGURU, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος «Έξυπνης Πόλης» που υλοποιεί ο Δήμος Τρικάλων, συμμετείχε συνεισφέροντας την τεχνογνωσία της στα συστήματα έξυπνης στάθμευσης με τεχνολογίες IoT.

Τα Τρίκαλα έχουν τη διάκριση της πρώτης «Έξυπνης Πόλης» στην Ελλάδα, κάνοντας χρήση προηγμένων τεχνολογιών που βελτιώνουν τη καθημερινή ζωή των πολιτών τους.

Η έξυπνη διαχείριση στάθμευσης θα καλύψει, αρχικά, 45 θέσεις στάθμευσης και θέσεις ΑΜΕΑ. Μέσω της εφαρμογής της PARKGURU, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα εντοπισμού ελεύθερων θέσεων στάθμευσης, χρέωσης, πληρωμής, αλλά και ανταμοιβής ενώ ο Δήμος θα μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις θέσεις και τη χρήση τους, μέσω προηγμένων εφαρμογών αναφορών και αστυνόμευσης της PARKGURU. Οι οδηγοί θα ενημερώνονται για τις διαθέσιμες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης και σε περίπτωση που η επιλεγμένη θέση καταληφθεί από άλλο οδηγό, θα λαμβάνουν ειδοποίηση και αυτόματα θα δρομολογούνται στην πλησιέστερη διαθέσιμη θέση.

Σημαντικά θα είναι τα οφέλη για τους πολίτες και το Δήμο από την εφαρμογή της PARKGURU. Καταρχήν, Θα βελτιωθεί το επίπεδο ζωής, αφού οι πολίτες των Τρικάλων θα διεκπεραιώνουν γρηγορότερα τις υποχρεώσεις τους, ενώ καλούνται να χρησιμοποιούν με σύνεση την μετακίνηση με το όχημά τους. Επιπλέον, αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του χρόνου εύρεσης θέσης πάρκινγκ, στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, καθώς θα μειωθεί η εκπομπή ρύπων.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είχαμε την ευκαιρία να συμβάλουμε στο έργο που γίνεται στα Τρίκαλα. Με το σύστημα έξυπνης στάθμευσης, ο οδηγός θα μπορεί να ξέρει που υπάρχει ελεύθερη θέση πάρκινγκ, χωρίς να ταλαιπωρείται. Επιπλέον, ο Δήμος αξιοποιώντας τα συμπεράσματα από τη ανάλυση των δεδομένων στάθμευσης, θα μπορεί να προβεί σε βελτιωτικές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης» είπε ο Γιάννης Ράμφος, COO της εταιρίας.

  • Ξέρατε ότι… Έξυπνη στάθμευση έχει αποκτήσει και η Χαλκίδα από τον Ιούνιο του 2017, καθώς επίσης και έξυπνες λύσεις για το φωτισμό και τη μέτρηση περιβαλλοντικών παραμέτρων. Η λύση «έξυπνης» στάθμευσης στη Χαλκίδα, σε συνδυασμό με το app που αναπτύχθηκε από την OTS για συσκευές Android και iOS, δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να ενημερώνονται για τα σημεία όπου υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης και πώς θα φτάσουν σε αυτές, αλλά και να καθοδηγηθούν σε άλλη θέση σε περίπτωση που η αρχική καταληφθεί. Η εφαρμογή αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη μείωση του χρόνου εύρεσης θέσης στάθμευσης και κατ’ επέκταση στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και την εκπομπή ρύπων. Παράλληλα, επιτρέπει στη Δημοτική Αρχή να διαχειρίζεται αποτελεσματικότερα τις θέσεις στάθμευσης, έχοντας εικόνα τόσο για το χρόνο στάθμευσης κάθε οχήματος, όσο και για κάθε στάθμευση που παραβιάζει τον Κ.Ο.Κ.

tech.in.gr

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024