Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Δανία, το δεύτερο κέντρο δεδομένων της Apple από ανανεώσιμες πηγές

Στη Δανία, το δεύτερο κέντρο δεδομένων της Apple από ανανεώσιμες πηγές

Έξι δισεκατομμύρια δανέζικες κορώνες (806,9 εκατ. ευρώ) θα επενδύσει η Apple για την κατασκευή ενός κέντρου φιλοξενίας δεδομένων στη Δανία, το δεύτερο στη χώρα, το οποίο θα βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Έξι δισεκατομμύρια δανέζικες κορώνες (806,9 εκατ. ευρώ) θα επενδύσει η Apple για την κατασκευή ενός κέντρου φιλοξενίας δεδομένων στη Δανία, το δεύτερο στη χώρα, το οποίο θα βασίζεται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τον Ιανουάριο, η Facebook Inc. είχε κάνει γνωστό ότι επίσης στη Δανία θα βρίσκεται το τρίτο, εκτός ΗΠΑ, data center της.

Το data center της Apple στην πόλη Άαμπενραα, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, θα αρχίσει να λειτουργεί από το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Το πρώτο κέντρο υπολογιστών της Apple για την παροχή των υπηρεσιών iTunes Store, App Store, iMessage, Maps και Siri κατασκευάστηκε στην πόλη Βίμποργκ, στην κεντρική περιοχή της Γιουτλάνδης και πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία του, μεταδίδει το Reuters. H επιλογή της Δανίας αποδίδεται από την εταιρεία στην αξιοπιστία του δικτύου παροχής ανανεώσιμης ενέργειας -αιολικής και βιομάζα. Από την άλλη, ένα ακόμα data center της Apple παραμένει στα σχέδια.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει το 2015 την κατασκευή του στο Άθενρι της επαρχίας Κόναχτ στην Ιρλανδία, εντούτοις η κατασκευή του «παραμένει υπό δικαστικό έλεγχο», δηλώνει εκπρόσωπος της Apple στο Reuters.

Reuters,tech.in.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024