Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εύκολες προκρίσεις για Φέντερερ, Τζόκοβιτς, Ντελ Πότρο και Κέρμπερ

Εύκολες προκρίσεις για Φέντερερ, Τζόκοβιτς, Ντελ Πότρο και Κέρμπερ

Κάτι παραπάνω από μισή ώρα διήρκησε ο αγώνας του 1ου γύρου του Γουίμπλεντον, μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Μάρτιν Κλίζαν. Ο Σέρβος άσος, κάτοχος 12 τίτλων Grand Slam και νικητής τρεις φορές στο Γουίμπλεντον, πήρε το πρώτο σετ με 6-3 και νικούσε 2-0 στο δεύτερο, όταν ο Σλοβάκος τενίστας, νο 47 στον κόσμο, αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω έντονων ενοχλήσεων που αισθάνθηκε στη γάμπα.

Τη… μηχανή μπροστά έβαλε ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός τενίστας θα επιδιώξει αυτό το 15νθήμερο να γίνει ο «απόλυτος βασιλιάς» του Γουίμπλεντον, το οποίο έχει κατακτήσει 7 φορές, όσες ο Βρετανός Γουίλιαμ Ρένσοου και ο Αμερικανός Πιτ Σάμπρας και κυνηγά τον 8ο τίτλο, που θα είναι ρεκόρ στη διοργάνωση. Όμως ήδη κατέγραψε ένα άλλο σπουδαίο ρεκόρ!

Η πρεμιέρα του αποδείχθηκε ανάλογη με αυτή του Τζόκοβιτς, καθώς αντιμετώπισε τον Ουκρανό Αλεξάντρ Ντολγκοπόλοφ, νο 84 στον κόσμο, πήρε το πρώτο σετ με 6-3, νικούσε στο δεύτερο με 3-0, όταν ο αντίπαλός του τραυματίστηκε στον αστράγαλο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Η νίκη αυτή ήταν η 85η που πετυχαίνει ο Φέντερερ στο Γουίμπλεντον (έχει 11 ήττες) και είναι ρεκόρ. Ο Ελβετός είναι πλέον ο πολυνίκης στην ιστορία της διοργάνωσης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον θρυλικό Αμερικανό Τζίμι Κόνορς με 84 νίκες.

Στον 2ο γύρο είναι πιθανό να βρει απέναντί του τον Στέφανο Τσιτσιπά, αν ο Έλληνας τενίστας καταφέρει να αποκλείσει στον 1ο γύρο τον Σέρβο Ντούσαν Λάγιοβιτς.

Εν τω μεταξύ κάτι παραπάνω από μισή ώρα διήρκησε ο αγώνας του 1ου γύρου του Γουίμπλεντον, μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Μάρτιν Κλίζαν. Ο Σέρβος άσος, κάτοχος 12 τίτλων Grand Slam και νικητής τρεις φορές στο Γουίμπλεντον, πήρε το πρώτο σετ με 6-3 και νικούσε 2-0 στο δεύτερο, όταν ο Σλοβάκος τενίστας, νο 47 στον κόσμο, αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω έντονων ενοχλήσεων που αισθάνθηκε στη γάμπα.

Στην επόμενη φάση ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Άνταμ Πάβλασεκ, νο 136 στον κόσμο.

Από τη στιγμή της κλήρωσης του Γουίμπλεντον, ήταν κατανοητό πως ο Θανάσης Κοκκινάκης δύσκολα θα κατάφερνε να ξεπεράσει την -εκ των πραγμάτων- ανωτερότητα του Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο. Κι αυτό αποδείχθηκε και στην πράξη… Το πάλεψε όσο μπορούσε ο 21χρονος Ελληνοαυστραλός τενίστας, αλλά ο Αργεντινός «αργυρός» Ολυμπιονίκης του Ρίο κατάφερε να κάμψει την σθεναρή αντίστασή του. Νίκησε με 6-3, 3-6, 7-6(2), 6-4 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Λετονό Ερνέστ Γκουλμπίς, νο 589 στον κόσμο.

Ο Ντελ Πότρο χρειάστηκε 7 ματς-πόιντ για να φτάσει στη νίκη επί του Κοκκινάκη, που είχε 16 άσους, αλλά έκανε περισσότερα λάθη από τον έμπειρο αντίπαλό του.

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο Μάρκος Παγδατής στην πρεμιέρα του Γουίμπλεντον. Ο 31χρονος Κύπριος τενίστας αντιμετώπισε στον 1ο γύρο τον Βρετανό Τζέιμς Γουόρντ, που προέρχεται από απουσία λόγω τραυματισμού στο γόνατο, και τον νίκησε άνετα με 6-4, 6-4, 6-3.

Τέλος είναι η 8η φορά στην καριέρα του που ο Παγδατής προκρίνεται στον 2ο γύρο του Γουίμπλεντον κι εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Βούλγαρου Γκρίγκορ Ντιμιτρόφ, νο 11 στον κόσμο και του Αργεντινού Ντιέγκο Σβάρτζμαν, νο 37 στον κόσμο.

Στις γυναίκες

Νικηφόρα ξεκίνησε την αγωνιστική δράση της στο Γουίμπλεντον η Αντζέλικ Κέρμπερ. Η Γερμανίδα τενίστρια, κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης, νίκησε στον 1ο γύρο την Αμερικανίδα Ίρινα Φαλκόνι, νο 247 στον κόσμο, με 6-4, 6-4 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει την Βελγίδα Κρίστεν Φλίπκενς, νο 88 στον κόσμο.

Νίκη στην πρεμιέρα και για την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα. Η Ισπανίδα τενίστρια, φιναλίστ του Γουίμπλεντον πριν από δύο χρόνια, νίκησε 6-2, 6-4 την Ρωσίδα Εκατερίνα Αλεξάντροβνα, νο 75 στον κόσμο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024