Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το 9ο Greece Race for the Cure®

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το 9ο Greece Race for the Cure®

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει το Greece Race for the Cure® για 9η συνεχή χρονιά, με την έγκριση της αμερικάνικης οργάνωσης Susan G. Komen και σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει το Greece Race for the Cure® για 9η συνεχή χρονιά, με την έγκριση της αμερικάνικης οργάνωσης Susan G. Komen και σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, γυναίκες, άνδρες και παιδιά μπορούν να λάβουν μέρος στον περίπατο 2 χιλιομέτρων ή στον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, με αφετηρία το Ζάππειο και με στόχο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Μέσω του Greece Race for the Cure® χρηματοδοτούνται προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» για στήριξη γυναικών που έχουν βιώσει την ασθένεια και ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.

Από τα καθαρά έσοδα του Greece Race for the Cure® 2016:

  • 832 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, μέσα από το ΠρόγραμμαΕνημέρωσης – Προληπτικού Ελέγχου Μαστού για Νέες Γυναίκες 20-39 ετών, που περιλαμβάνει κλινική εξέταση και τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις.
  • 36 ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Γονιδιακού Ελέγχου και Γενετικής Συμβουλευτικής για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού και πρώτου βαθμού συγγενείς τους.
  • 70 γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού συμμετείχαν στις Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξηςστους Συλλόγους «Άλμα Ζωής» σεΑθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.
  • 900 συμμετέχοντες παρακολούθησαν το Πρόγραμμα ενημερωτικών ομιλιών για τον καρκίνο του μαστού σε χώρους εργασίας, Δήμους και φορείς Πανελλαδικά.
  • 132 γυναίκες έλαβαν δωρεάν νομικές συμβουλές μέσα από το Πρόγραμμα έρευνας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των γυναικών με καρκίνο μαστού, το οποίο στελεχώνεται από Νομικό Σύμβουλο.
  • 130 ασθενείς έλαβαν δωρεάν εξατομικευμένη βοήθεια από διατροφολόγο και αισθητικό μέσα από το Πρόγραμμα παροχής πρακτικών συμβουλών ομορφιάς, περιποίησης δέρματος και διατροφής σε γυναίκες που βρίσκονται σε θεραπεία.
  • 30 επαγγελματίες υγείας θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας στις δεξιότητες επικοινωνίας.
  • 2 ερευνητές θα χρηματοδοτηθούν για επιστημονικές έρευνες για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα.
  • Υλοποιείται το Πρόγραμμα καταγραφής υπηρεσιών και δομών υγείας μαστού στην Ελλάδα.
  • Συνεχίζεται τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης, με 1.200 κλήσεις από γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού σε όλη την Ελλάδα.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές άνοιξαν!

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας, είτε ατομικά είτε σε ομάδα, συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής στο https://www.greecerace.gr/registration/

Για τον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, εγγραφές πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά από τώρα ή στα γραφεία του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» από 1/9/2017.

Για τον περίπατο των 2 χιλιομέτρων, εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά από σήμερα, στα γραφεία του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» από 1/9/2017 και σε σημεία εγγραφής σε όλη την Αθήνα τον Σεπτέμβριο.

Για το 2017, ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 33.000 άτομα.

Όλες οι εγγραφές κλείνουν στις 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Κόστος συμμετοχής

  • Αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων με chip χρονομέτρησης: 8€
  • Περίπατος 2 χιλιομέτρων: 6€

Αναλυτικές πληροφορίες: www.greecerace.gr

health.in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024