Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι υπήρχε στο μυστικό δωμάτιο σε διαμέρισμα του Μπουένος Αϊρες;

Τι υπήρχε στο μυστικό δωμάτιο σε διαμέρισμα του Μπουένος Αϊρες;

Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί από το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στο χώρο που υπήρχε πίσω από μία βιβλιοθήκη σε διαμέρισμα στο Μπουένος Αίρες: μια τεράστια συλλογή από 75 αντικείμενα των ναζί. Μεταξύ αυτών και άγαλμα του Χίτλερ.

Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί από το θέαμα που αντίκρισαν όταν μπήκαν στο χώρο που υπήρχε πίσω από μία βιβλιοθήκη σε διαμέρισμα στο Μπουένος Αίρες: μια τεράστια συλλογή από 75 αντικείμενα των ναζί.

Μεταξύ αυτών ένα άγαλμα του Χίτλερ, φακοί, ένα περίεργο αντικείμενο για τη μέτρηση του κεφαλιού, φωτογραφίες κλπ. Όλα σε πολύ καλή κατάσταση και κατασκευασμένα με μοναδική φινέτσα.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η υπουργός Εσωτερικών και Ασφάλειας Πατρίσια Μπούλριτς, είπε ότι τα αντικείμενα μάλλον μπήκαν στη χώρα μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν δεκάδες υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του Χίτλερ βρήκαν εκεί καταφύγιο για να γλιτώσουν τις διώξεις.

Μεταξύ αυτών ήταν και ο Δρ Μένγκελε. Αρχικά μπήκε στην Αργεντινή και τελικά διέφυγε στην Παραγουάη. Επίσης στην Αργεντινή διέφυγε ο «εγκέφαλος» του Ολοκαυτώματος, Άντολφ Άιχμαν, ο οποίος όμως εντοπίστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ.

Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα στην περιοχή Μπεκάρ του Μπουένος Αίρες βρέθηκαν επίσης και 38 μούμιες ζώων από την Αίγυπτο, αλλά και άλλα αντικείμενα από χώρες της Ασίας. Ένα άτομο συνελήφθη.

Η υπουργός δήλωσε ότι τα 75 αντικείμενα θα μεταφερθούν στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024