Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα πρώτα δείγματα του Χάσι στο Ζέεφλεντ

Τα πρώτα δείγματα του Χάσι στο Ζέεφλεντ

Με διπλές προπονήσεις, πρωί και απόγευμα, κύλησε το πρώτο τριήμερο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο αθλητικό κέντρο του Ζέεφελντ και ταυτόχρονα το πρώτο τριήμερο που οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται υπό τις οδηγίες του Μπέσνικ Χάσι.

Με διπλές προπονήσεις, πρωί και απόγευμα, κύλησε το πρώτο τριήμερο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο αθλητικό κέντρο του Ζέεφελντ και ταυτόχρονα το πρώτο τριήμερο που οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται υπό τις οδηγίες του Μπέσνικ Χάσι.

Την Παρασκευή, που η αποστολή έφτασε στον προορισμό της, έγινε και η πρώτη προπόνηση. Κι εκεί φάνηκε το πρώτο χαρακτηριστικό του Αλβανού τεχνικού, καθώς έβγαλε με τη μια τις μπάλες στο γήπεδο και σχεδόν αμέσως (μετά το ζέσταμα δηλαδή) ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στην τακτική. Άρχισε με το «καλημέρα» να δουλεύει με ασκήσεις πάνω στην κυκλοφορία της μπάλας, στην ταχύτητα και στην κατοχή τξης, αλλά και στην ακρίβεια των μεταβιβάσεων.

Σε αυτό το τελευταίο έδειξε να επιμένει πολύ και «γκρίνιαζε» κάθε φορά που ένας παίκτης έκανε λάθος μεταβίβαση, γιατί έδινε την ευκαιρία στον αντίπαλό του να πάρει αυτός την κατοχή και να πιέσει. Από θέση ισχύος η ομάδα βρισκόταν σε θέση άμυνας και επειδή αυτό αποφεύγεται με την ακρίβεια στη μεταβίβαση, ο Χάσι δείχνει να επιμένει πολύ. Ζητά να ελέγχει η ομάδα του τον ρυθμό ενός αγώνα και όχι να ακολουθεί τον ρυθμό του αντιπάλου ή να προσαρμόζεται σε αυτόν.

Η επιμονή του στην κατοχή της μπάλας φάνηκε και τη δεύτερη μέρα, όπου πέρα από την ακρίβεια στις μεταβιβάσεις, ο «ερυθρόλευκος» προπονητής άρχισε να δουλεύει στο να γίνει δημιουργική η κατοχή της μπάλας, δείγμα πως στο μυαλό του σχεδιάζει ένα επιθετικό στιλ παιχνιδιού. Έβαζε συνεχώς τους παίκτες του να δουλεύουν πάνω στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, στο άπλωμα σε όλο το πλάτος του γηπέδου και την εκμετάλλευση όλων των χώρων όταν εκδηλώνεται επίθεση. Σίγουρες μεταβιβάσεις, κοντινές, αλλά και μακρινές πάσες, ήταν αυτό που ζητούσε επιτακτικά ο 45χρονος τεχνικός, ο οποίος παράλληλα έκανε διαρκώς παρατηρήσεις, προκειμένου η μπάλα να μένει κάτω στο χορτάρι και φώναζε κάθε φορά που υψωνόταν με ευκολία.

Το πρωί του Σαββάτου παίχθηκε και δίτερμα σε περιορισμένο χώρο, ενώ το απόγευμα δούλεψαν πάλι σε ασκήσεις ελέγχου της μπάλας και τεχνικής. Κοντινές μεταβιβάσεις με ακρίβεια, κοντρόλ, ντρίμπλες εν μέσω εμποδίων και άλλες ασκήσεις. Στη συνέχεια δούλεψαν πολύ πάνω στα τελειώματα των φάσεων, με τους τερματοφύλακες να συμμετέχουν κανονικά κι εδώ ήταν η σειρά τους να ακούσουν τις «γκρίνιες» του προπονητή τους, κάθε φορά που επιχειρούσαν μια άστοχη έξοδο.

Την Κυριακή ανέβηκαν αισθητά οι ρυθμοί της εκγύμνασης κι αυτό το… αντιλήφθηκαν όλοι, όμως η μπάλα συνέχισε να βρίσκεται στο επίκεντρο του προγράμματος. Ο Χάσι επέμεινε πάλι στην κατοχή, στην ελαχιστοποίηση των λαθών και στα σωστά τελειώματα των φάσεων, γι? αυτό και φώναζε κάθε φορά που γινόταν μια λάθος μεταβίβαση. Και το πρώτο τριήμερο (αλλά και οι πρώτες εντυπώσεις) έκλεισε το απόγευμα, με το βάρος αυτή τη φορά να μην δίνεται στην μπάλα, αλλά να πέφτει πάνω στις ασκήσεις ενδυνάμωσης, με ένα πρόγραμμα που ήταν αρκετά δυνατό.

Αυτή τη στιγμή στο Ζέεφελντ βρίσκονται 20 ποδοσφαιριστές και αύριο αναμένεται να ενσωματωθούν οι διεθνείς, εκτός των Ελιουνούσι, Μπεν και Ανσαριφάρντ, οι οποίοι θα αρχίσουν προπονήσεις στις 25 του μήνα στην Αθήνα και θα ενταχθούν στην ομάδα στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της στο Βέλγιο. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν οριστικοποιηθεί το φιλικό ματς με τη Μαλίν, στις 8 Ιουλίου (18:00 τοπική ώρα).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024