Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης εξελέγη ο Κων. Τσιούφης

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης εξελέγη ο Κων. Τσιούφης

Ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Τσιούφης είναι ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Τσιούφης είναι ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης.

Ο κ. Τσιούφης, που κατέχει και τη θέση του προέδρου στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, είναι ο πρώτος Έλληνας που εκλέγεται στη θέση του προέδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης, μίας επιστημονικής εταιρείας με ισχυρή παράδοση και απήχηση στο διεθνή επιστημονικό περιβάλλον καθώς είναι επικεφαλής 34 εθνικών εταιρειών υπέρτασης, 186 Κέντρων Αριστείας και 1.200 ειδικών στην υπέρταση.

Κατά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ο κ. Τσιούφης, κατά τη διάρκεια του 27ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Υπέρτασης που διεξήχθη στο Μιλάνο, τόνισε την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για αποτελεσματικότερο έλεγχο της αρτηριακής πίεσης στις ευρωπαϊκές χώρες καθώς ευθύνεται ακόμη σήμερα για το 50% των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και 15% του συνόλου των θανάτων.

«Αυτό μπορεί να γίνει με την εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων ενημέρωσης του κοινού για τη σημασία της ελάττωσης της κατανάλωσης αλατιού, της μείωσης της παχυσαρκίας, την προαγωγή της σωματικής άσκησης και της συμμόρφωσης στην αντιϋπερτασική αγωγή. Μάλιστα, η τεχνολογία (διαδικτυακές εφαρμογές, applications) και η επέκταση της χρήσης σταθερών συνδυασμών με δύο ή περισσότερα φάρμακα σε ένα δισκίο θα συμβάλλουν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης», εξήγησε.

health.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024