Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Μεξικό πήρε βαθμό στο 92', εύκολα η Χιλή

Το Μεξικό πήρε βαθμό στο 92′, εύκολα η Χιλή

Με ισοπαλία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών της Ρωσίας η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία, καθώς το Μεξικό, η μοναδική από τις συμμετέχουσες ομάδες που έχει κατακτήσει τον τίτλο, αποδείχθηκε ιδιαίτερα αξιόμαχο και παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατόρθωσε να επιστρέψει ισάριθμες.

Με ισοπαλία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών της Ρωσίας η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία, καθώς το Μεξικό, η μοναδική από τις συμμετέχουσες ομάδες που έχει κατακτήσει τον τίτλο, αποδείχθηκε ιδιαίτερα αξιόμαχο και παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατόρθωσε να επιστρέψει ισάριθμες.

Στην «Καζάν Αρένα» οι Ίβηρες άνοιξαν το σκορ στο 35΄ με τον Ρικάρντο Κουαρέσμα, από απίθανη ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο στον σκόρερ και καταπληκτική προσποίηση εκείνου στον Γκιγέρμο Οτσόα. Στο 42΄ όμως οι παίκτες του Χουάν Κάρλος Οσόριο απάντησαν με τον Χαβιέρ Ερνάντες (Τσιτσαρίτο), από γύρισμα του Βέλα.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος φάνηκε ότι θα πάρει τη νίκη, όταν στο 86΄ ο Σέντρικ Σοάρες της έδωσε εκ νέου το προβάδισμα, αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Έκτορ Μορένο νίκησε στον αέρα τον Ζοσέ Φόντε, σε εκτέλεση κόρνερ, κι έδωσε το βαθμό στους «τρικολόρες».

Ο Αργεντινός διαιτητής της συνάντησης, Νέστορ Πιτάνα, παρατήρησε με κίτρινες κάρτες τους Αντριέν Σίλβα, Άντρέ Γκόμες και Αντρές Γκουαρδάδο.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Πέπε, Ράφαελ Γκερέιρο, Φόντε, Ρονάλντο, Μουτίνιο (58΄ Αντριέν Σίλβα), Γουίλιαμ, Αντρέ Γκόμες, Νάνι (58΄ Ζέλσον), Κουαρέσμα (82΄ Αντρέ Σίλβα), Σέντρικ.

ΜΕΞΙΚΟ (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Σαλσέδο (67΄ Αραούχο), Ρέγες, Τζόναθαν Ντος Σάντος, Λαγιούν, Χιμένες (79΄ Περάλτα), Βέλα (57΄ Τζιοβάνι Ντος Σάντος), Τσιτσαρίτο, Μορένο, Ερέρα, Γκουαρδάδο.

Καμερούν – Χιλή 0-2

Με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, η Χιλή νίκησε το Καμερούν με 2-0 στον εναρκτήριο αγώνα του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών και τέθηκε επικεφαλής στο 2ο όμιλο της διοργάνωσης, καθώς Αυστραλία και Γερμανία θα συναντηθούν αύριο.

Στην «Otkrytiye Arena» της Σπαρτάκ Μόσχας νίκησε η καλύτερη ομάδα, η οποία διαμαρτυρήθηκε πάντως έντονα για την ακύρωση γκολ του Εντουάρντο Βάργκας λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Η χρήση βίντεο έδειξε πως ο νοτιαμερικανός ήταν ελάχιστα εκατοστά μπροστά από την άμυνα και οι Χιλιανοί διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν εφαρμόστηκε το πλεονέκτημα του επιτιθέμενου.

Τελικά τα «αδάμαστα λιοντάρια» λύγισαν στο 82ο λεπτό, όταν ο Αλέξις Σάντσες, η είσοδος του οποίου έδωσε πνοή κι ενέργεια στην ομάδα του, σέντραρε και ο Αρτούρο Βιδάλ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 ο Βάργκας στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, κι αφού και σ΄ αυτή την περίπτωση εξετάστηκε το βίντεο.

Ο Σλοβένος διαιτητής Νταμίρ Σκόμινα έδειξε κίτρινη κάρτα στον Γκονσάλο Χάρα.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Ούγκο Μπρόος): Οντόα, Μαμπουκά, Νγκαντό-Νγκαντί, Τικέ, Φε, Ανγκισά (89΄ Μαντζέκ), Σιανί (86΄ Νγκαμαλέου), Τζουμ, Μπασογκόγκ, Μουκαντζό, Αμπουμπακάρ.

ΧΙΛΗ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Χόνι Ερέρα, Ίσλα, Μποσεζούρ, Μεδέλ, Χάρα, Φουενσαλίδα (64΄ Βαλένσια), Μαρσέλο Ντίας, Αράνγκις (71΄ Γκάτο Σίλβα), Βιδάλ, Πουτς (58΄ Αλέξις Σάντσες), Εντουάρντο Βάργκας.

Οι σκόρερ της 1ης αγωνιστικής στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών της Ρωσίας:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρωσία-Νέα Ζηλανδία 2-0
(31΄ αυτ. Μπόξολ, 69΄ Σμολόφ)

Πορτογαλία-Μεξικό 2-2
(35΄ Κουαρέσμα, 86΄ Σέντρικ – 42΄ Τσιτσαρίτο, 90΄+2 Ε. Μορένο)

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Καμερούν-Χιλή 0-2
(82΄ Βιδάλ, 90΄+2 Βάργκας)

Αυστραλία-Γερμανία 19/6

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024