Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανεβαίνει η θερμοκρασία από την Τρίτη

Ανεβαίνει η θερμοκρασία από την Τρίτη

O φθινοπωρινός καιρός θα επιμείνει και τη Δευτέρα, ενώ από Τρίτη το καλοκαίρι δείχνει να... επιστρέφει. Έτσι, σύμφωνα με τις προγνώσεις του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, καθώς επίσης στο Βόρειο και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

O φθινοπωρινός καιρός θα επιμείνει και τη Δευτέρα, ενώ από Τρίτη το καλοκαίρι δείχνει να… επιστρέφει.

Έτσι, σύμφωνα με τις προγνώσεις τουΙνστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, καθώς επίσης στο Βόρειο και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει με βελτιωμένο καιρό, ωστόσο τις μεσημεριανές ώρες στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ιδιαίτερα στα ορεινά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Στη Λέσβο περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές ή όμβρους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι με σταδιακή ενίσχυση σε μέτριους μέχρι ισχυρούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 29, στη Δυτική Ελλάδα από 17 έως 27, στη Νότια Ελλάδα από 17 έως 25 βαθμούς, στην Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα από 15 έως 28 και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση στα ανατολικά πελάγη σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά στα Δωδεκάνησα σε βορειοδυτικούς και ενισχυόμενοι σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Σχεδόν μέτριοι άνεμοι ανατολικών κυρίως διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά στα Σαρωνικό σε μέτριους 5 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας, με μικρή πιθανότητα να βρέξει κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.

Από την Τρίτη η θερμοκρασία ανεβαίνει, ο καιρός φτιάχνει, οι νεφώσεις και οι καταιγίδες υποχωρούν, και οι μετεωρολογικές συνθήκες επιστρέφουν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024