Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το νέο παρασκήνιο της απαγωγής - ρεκόρ στην Κρήτη

Το νέο παρασκήνιο της απαγωγής – ρεκόρ στην Κρήτη

Οι σημαντικές διαφορές, τουλάχιστον 20-30 εκατομμυρίων ευρώ στα απαιτούμενα λύτρα, η ανένδοτη στάση των απαγωγέων και οι ιδιαίτερα αραιές «επαφές» - μέσω κυρίως SMS – όπου περιγράφονταν προσωπικά βιώματα του ομήρου ως «δείγματα ζωής» - φέρεται να οδήγησαν στην απόφαση της οικογένειας του 54χρονου ομήρου Μιχάλη Λεμπιδάκη να διακόψει με ανακοίνωση στα ΜΜΕ τις αγωνιώδεις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς, στην Κρήτη.

Οι σημαντικές διαφορές, τουλάχιστον 20-30 εκατομμυρίων ευρώ στα απαιτούμενα λύτρα, η ανένδοτη στάση των απαγωγέων και οι ιδιαίτερα αραιές «επαφές» -μέσω κυρίως SMS –όπου περιγράφονταν προσωπικά βιώματα του ομήρου ως «δείγματα ζωής»- φέρεται να οδήγησαν στην απόφαση της οικογένειας του 54χρονου ομήρου Μιχάλη Λεμπιδάκη να διακόψει με ανακοίνωση στα ΜΜΕ τις αγωνιώδεις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς, στην Κρήτη.

Η κίνηση αυτή της οικογένειας ήρθε μετά από μία περίοδο «στασιμότητας» στις συνεννοήσεις κι ενώ το βάρος των διαπραγματεύσεων το είχε κυρίως στενός συγγενής του απαχθέντα. Πρόκειται για την ομηρεία μεγαλύτερης διαρκείας στην χώρα μας (80 ημέρες) , ενώ η προηγούμενη ήταν αυτή του επιχειρηματία Ιωάννη Ζώνα, το 2001, που διήρκεσε δύο μήνες.

Πλέον οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζονται ότι «ίσως αυτή η κίνηση της οικογένειας, να ορίσει το τέλος των διαπραγματεύσεων με τους απαγωγείς, επιταχύνει κινήσεις από πολλές πλευρές». Χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται πλήρως αν γι’ αυτή την ανακοίνωση της οικογένειας του 54χρονου υπήρχε οποιαδήποτε συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ προκειμένου η υπάρχουσα, δραματική, κατάσταση να λάβει τέλος.

Η Αστυνομία πάντως προχωρά σε μεθοδικές κινήσεις προκειμένου να διασφαλισθεί η υγεία του ομήρου αλλά και για να ερευνηθούν σημαντικές παράμετροι της υπόθεσης.

Η απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη έγινε το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαρτίου, ενώ ο 54χρονος κατευθυνόταν από το Ηράκλειο προς τα σπίτι του στα Καλέσσα, με τους απαγωγείς να προκαλούν τροχαίο προκειμένου να προχωρήσουν στο σχέδιό τους. Η αρχική απαίτηση των δραστών ήταν της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ, όμως ύστερα από ορισμένες «επαφές» με την οικογένεια το ποσό περιορίσθηκε στα 30 έως 50 εκατομμύρια ευρώ. Όμως, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η πλευρά της οικογένειας του ομήρου δήλωνε ότι «μπορούσε να δώσει στους απαγωγείς λύτρα της τάξης των 8-10 εκατ. ευρώ». Με τους απαγωγείς να επιμένουν στις απαιτήσεις τους.

Στην ανακοίνωσή της για το τέλος των διαπραγματεύσεων η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη ανέφερε ότι «ύστερα από 80 εφιαλτικές μέρες και παρ’ όλες τις ανθρωπίνως δυνατές προσπάθειες, ο Μιχάλης μας δεν επέστρεψε κοντά μας. Σήμερα, συμπληρώνονται 53 μέρες χωρίς νέα για την κατάστασή του και η οικογένειά μας βυθίζεται σε απόγνωση».

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχαν επαφές των απαγωγέων με την οικογένεια Λεμπιδάκη όπου όμως δεν δίνονταν σαφή δείγματα ζωής του 54χρονου. Κι αυτό γιατί φαίνεται να ασκείτο εξοντωτική πίεση από τους δράστες να υποκύψουν οι συγγενείς στις οικονομικές απαιτήσεις τους, οι οποίες δεν μειώνονταν.

Βασίλης Λαμπρόπουλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024