Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Αν ξαναδοθεί η λύση Μαΐου, πάμε στη Σύνοδο Κορυφής

Τσίπρας: Αν ξαναδοθεί η λύση Μαΐου, πάμε στη Σύνοδο Κορυφής

Το κλειδί για να γεφυρωθούν οι διαφορές με τους δανειστές είναι η αποδοχή της πρότασης για έναν αυτόματο μηχανισμό σύνδεσης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος με την ανάπτυξη, ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Σημείωσε πως αν το Eurogroup εμμείνει στη λύση του Μαΐου, πρέπει να οδηγηθούμε στη Σύνοδο Κορυφής.

Το κλειδί για να γεφυρωθούν οι διαφορές με τους δανειστές είναι η αποδοχή της πρότασης για έναν αυτόματο μηχανισμό σύνδεσης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος με την ανάπτυξη, ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το μεσημέρι της Τρίτης. Έτσι, πρόσθεσε, θα δοθεί η δυνατότητα για θετικά έκθεση βιωσιμότητας του χρέους από όλους τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΚΤ.

Πρόκειται, συμπλήρωσε, για μια λελογισμένη και δίκαιη πρόταση που σέβεται τις επιφυλάξεις όλων των πλευρών και δημιουργεί τους όρους για την οριστική υπέρβαση της κρίσης.

Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν δεν υπάρξει λύση στο Eurogroup, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι αν δεν επιτευχθεί αυτή η λύση και μείνουν σε μια πρόταση παρόμοια με αυτή του Eurogroup του Μαΐου, η πρότασή του στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι να μην δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση, να μην συμφωνήσει στο Eurogroup και να οδηγηθούν στη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα ζητήσουν από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η Ευρώπη -τόνισε ο πρωθυπουργός- πρέπει και μπορεί να αποδείξει ότι ξεπερνά τις αδιαλλαξίες. Διότι δεν υπάρχουν αδιάλλακτοι και διαλλακτικοί εντός των κυβερνήσεων, κατέληξε με έμφαση.

H Νέα Δημοκρατία σχολίασε: «Ο ελληνικός λαός έχει δει τόσες οβιδιακές μεταμορφώσεις και τόσους λεονταρισμούς του κ. Τσίπρα, που δυσκολεύεται να πιστέψει πλέον οτιδήποτε λέει».

«Το μόνο σίγουρο» προσθέτει η ΝΔ, «είναι ότι οι Τσίπρας – Καμμένος και οι βουλευτές τους ψήφισαν ένα τέταρτο Μνημόνιο, επιβάλλοντας σκληρά μέτρα λιτότητας, μείωση του αφορολόγητου και περικοπές συντάξεων».

Την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων «η Ελλάδα θα δεχτεί στις 15 Ιουνίου αυτό που απορρίψαμε στις 22 Μαίου».

Παράλληλα, ζητά από τη ΝΔ «να αλλάξει τη στάση της και από στάση κάθετης άρνησης σε όλα και μονολεκτικού αιτήματος για εκλογές, να γίνει στάση συναίνεσης και ουσιαστικής συμμετοχής στη δημιουργία ενιαίου εθνικού μετώπου για τη χώρα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024